Glem bikinien– nå er det badedrakt som er sexy

Jennifer Lopez, Paris Hilton og Beyonce går for årets bademote.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mange år har små, avslørende bikinier vært bademoten. For mange har målet vært å viste mest mulig hud, på en mest mulig sexy måte. 

I år er det helt tydelig at badedrakten har tatt over plassen til bikinien, og på stranda sprader kjendisene rundt i badedrakter.

Like sexy som bikini

Men det at stjernene bruker badedrakter, betyr ikke at de ikke kan vise mye hud.

Eller at de ikke kan være sexy.

Badedrakter åpner nemlig opp for å vise hud på nye steder enn de tradisjonelle bikiniene, og kan være like avslørende.

Badedrakter med enkelte åpne områder er de mest trendy, sier moteekspert og redaktør for VIXEN, Ida Elise Einarsdottir.

Tone introduserte neon-drakt

– Badedrakten har blitt det hotteste du kan ha på deg på stranden. Den dekker mer enn bikinien, men det er spesielt badedrakter med «cut outs» som er populært denne sesongen – se for eksempel Tone Damlis mye omtalte Agent Provocateur-badedrakt, sier Einarsdottir.

Tone Damli stilte tidligere i år i en neonfarget badedrakt som fikk mange reaksjoner og tusenvis av likes på Instagram. Badedrakten viser hvordan også denne moten viser mye hud – og at det er gode muligheter for å skille seg ut på stranda.

Også klassiske badedrakter er «inn»

Heldigvis er det gode nyheter for de som ikke er så glad i å vise så mye hud – den tradisjonelle varianten er også nemlig «inn» i år.

– Den klassiske badedrakten er også i trendbildet. Badedrakten er dessuten perfekt også etter strandtur. Sleng over en åpen skjortekjole eller style med et av sesongens mange skjørt, sier Einarsdottir.