Charlie Hebdos redaktør: – Vi vil ikke tegne Muhammed lenger

Det franske satiremagasinet Charlie Hebdo vil ikke lenger bli sett på som et islamfiendtlig blad. 

ALT ER TILGITT: Den første utgaven av Charlie Hebdo etter angrepet i januar var prydet med et bilde av Muhammed og teksten «Alt er tilgitt». (FOTO: AFP)
ALT ER TILGITT: Den første utgaven av Charlie Hebdo etter angrepet i januar var prydet med et bilde av Muhammed og teksten «Alt er tilgitt». (FOTO: AFP)

Redaktøren av Charlie Hebdo, Laurent Sourisseau, måtte spille død da terrorister stormet kontorene til det franske satiremagasinet i et angrep som tok livet av 12 mennesker den 7. januar 2015.

Gir seg

Syv måneder etter angrepet, har Sourisseau bestemt at satiremagasinet nå vil gi seg med å tegne karikaturer av den islamske profeten Muhammed.

– Vi har tegnet Muhammed for å forsvare våre prinsipper om at enhver kan tegne hva de har lyst til, sier Sourisseau til det tyske magasinet Stern.

«Je suis Charlie»

Terrorangrepet i januar var basert på magasinets karikaturtegninger av Muhammed, som i følge islamsk tro er galt. Etter angrepet mottok Charlie Hebdo støtte fra hele verden, og frasen «Je suis Charlie» ble et symbol på et nådeløst brudd på ytringsfriheten.

– Det er litt rart, det forventes av oss at vi skal utøve en frihet som ingen andre tør å bruke. Nå har vi gjort vår jobb. Vi har forsvart retten til å lage karikaturer. Nå er det andres tur, sier Laurent Sourisseau til magasinet.

Vil ikke bli sett på som islamfiendtlig

Han fastholder at magasinet har rett til å kritisere alle religioner, men han ønsker ikke at bladet skal bli sett på som et magasinet som kritiserer islam spesielt.

– De feil man kan anklage islam for å inneholde, det kan man også finne i alle andre religioner, sier Laurent Sourisseau.