NÆRINGSRIKT: Dette kan du stappe i deg med god samvittighet og det beste er at det skal smake som bacon. FOTO: OREGON STATE UNIVERSITY
NÆRINGSRIKT: Dette kan du stappe i deg med god samvittighet og det beste er at det skal smake som bacon. FOTO: OREGON STATE UNIVERSITY

Vil du spise svinesunt bacon uten å bli grisefet? Da bør du lese dette

Nå har forskere avlet frem en ny type supermat bestående av rødt sjøgress som minner om bacon når det stekes. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå har forskere ved Oregon State University (OSU) i USA avlet frem en type sjøgress som skal smake som bacon, melder AP 

Den nye versjonen er, i motsetning til svinebacon, spekket med proteiner, mineraler, vitaminer og antioksidanter. 

Sleng i panna

Forskerne ved OSU har jobbet i 15 år med å fremstille en ny versjon av sjøgresset, såkalt søl eller Palmaria palmata, og nå har de tatt patent på funnet.

Det nye sjøgresset skal ha en røkt smak som minner om svinekjøtt, men det er først når det legges i stekepanna at magien skjer.

– Når man steker det, noe jeg har gjort, smaker det som bacon, ikke sjøgress, sier forsker Chris Langdon, som utviklet sjøgresset, skriver The Telegraph.

Slimete og rød 

«Sjøgress-bacon» er avlet frem fra en type rødt sjøgress som vokser langs kysten av Atlanterhavet og Stillehavet. 

Med en slimete konsistens og et utseende som minner om gjennomsiktig rød salat, håper forskerne av OSU at dette skal bli den nye supermaten. 

FRISTENDE: Forskerne ved Oregon State University, USA, håper at denne slimete klumpen med sjøgress skal bli den nye trenden innen supermat. FOTO: OREGON STATE UNIVERSITY
FRISTENDE: Forskerne ved Oregon State University, USA, håper at denne slimete klumpen med sjøgress skal bli den nye trenden innen supermat. FOTO: OREGON STATE UNIVERSITY

I Europa er det røde sjøgresset populært å bruke i pulverform som kan puttes i Smoothie. 

Vil selge som ferskvare 

Forskerne ved OSU har stor tiltro til den nye sjøgrønnsaken og nå testes den av lokale kokker for å utvikle nye oppskrifter.  

Planen videre er å dyrke sjøgresset ved plantasjer i Oregon, for så å selge det videre som ferskvare.