– Støres trosbekjennelse er historisk

– Veldig spesielt, sier politisk kommentator om at Ap-lederen stilte opp i Sarons Dal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld snakket Ap-leder Jonas Gahr Støre om sin kristne tro under et sommerstevne som arrangeres av misjonsstiftelsen Troens bevis.

– For meg er dette med tilgivelse, forsoning, dialog og troen på at vi skal et sted videre viktig for at mitt liv går opp, bekjente Støre fra scenen i Sarons Dal.

Levi Fragell, den tidligere generalsekretæren i Human-Etisk Forbund, mener Støre gjorde en grov feil ved å stille opp, og oppfordrer ham til å unnskylde seg.

Politisk kommentator Arne Strand i Dagsavisen sier det er «veldig spesielt» at partilederen valgte Sarons Dal for å snakke om sin tro, og synes at Støre blandet tro og politikk:

– Er den første Ap-lederen

– På en måte gjør han det, fordi på samme podium som han sto, var jo også KrF-lederen Knut Arild Hareide. Men det er ikke først og fremst en partipolitisk markering Støre gjør her. Jeg tror han har et oppriktig ønske og en uttrykt vilje om å stå frem med sin kristentro.

– Han er den første Ap-lederen noen gang som åpent har erkjent at han tror på Gud og kristendommen. Det er historisk. At han så velger Sarons Dal til å gjøre dette, er veldig spesielt, sier Strand til TV 2.

Han tror ikke at Jonas Gahr Støre besøkte Sarons Dal kun for å fri til kristne velgere.

– Han har snakket om sin kristentro tidligere, men ikke på et slikt åpent møte. Han valgte da å gjøre det i Sarons Dal, for her møter han flere tusen mennesker som normalt ikke støtter Arbeiderpartiet, sier Strand.

Leder Nicholas Wilkinson i Sosialistisk ungdom (SU) mener Støres trosbekjennelse viser at Arbeiderpartiet er på full fart mot kristenhøyre, og krever et klart svar om KRLE-faget, skriver Dagbladet.