David de Gea er midt i en overgangsstrid mellom Manchester United og Real Madrid. Nå setter United hardt mot hardt. Foto: Scanpix.
David de Gea er midt i en overgangsstrid mellom Manchester United og Real Madrid. Nå setter United hardt mot hardt. Foto: Scanpix.

Manchester United er lei bøllete Real Madrid. Vil heller slippe David de Gea gratis

Britiske medier melder at Manchester United nekter å la seg presse til å selge David de Gea denne sommeren.

Fredag ettermiddag meldte både Sky Sports, BBC og Daily Mirror omtrent samtidig om Manchester Uniteds standpunkt.

Ingenting er sagt offisielt fra klubben om situasjonen rundt stjernekeeper David de Gea (24), men nå skal de ha bestemt seg for å beholde spanjolen, som jaktes på av Real Madrid, frem til kontrakten hans går ut neste sommer.

Manchester United vil kun la ham gå denne sommeren om de får Sergio Ramos (29) i retur fra Real Madrid.

Lei «bøllete» Real

David de Gea har ett år igjen av kontrakten. United skal være innforstått med at han ikke kommer til å signere en ny. Dermed er klubben villig til å ta et tap på nærmere 300 millioner kroner, som man anslår er verdien på den spanske keeperen.

BBC skriver at United er lei av at Real Madrid oppfører seg som bøller på overgangsmarkedet. Den britiske storklubben tjener i tillegg gode penger og er således ikke tvunget til å selge. De vil heller ta opp kampen mot Real-dominansen.

David de Gea er også en nøkkelspiller for Manchester United og har – etter Premier League-standard – en overkommelig ukelønn på «bare» 765 000 kroner.

Hentet ny keeper

Real Madrid-manager Rafa Benitez har slått fast at Sergio Ramos ikke er til salgs. Real Madrid signerte i dag keeperen Kiko Casilla som erstatter for Iker Casillas.

Manchester United vil på sin side bli kvitt sin reservekeeper Victor Valdes, som ble avskiltet offentlig på en pressekonferanse av manager Louis van Gaal.

Men Valdes' agent har sagt at den spanske keeperen ikke har planer om å forlate United sånn helt uten videre.

Ajax-keeper Jasper Cillessen (26) skal være mannen United vil forsøke å kjøpe dersom de Gea forsvinner.