West Ham-Martin: – De ropte Bieber etter meg og sang «baby, baby»

Det er ikke bare imponerende spill som har ført til at Martin Samuelsen har gjort seg bemerket hos West Ham-supporterne.

Martin Samuelsen (18) er et relativt ubeskrevet blad i norsk fotball – men det varer neppe lenge.

Samtidig som navnebror Martin Ødegaard har tatt det meste av oppmerksomhet hjemme i Norge, har den unge midtbanespilleren beveget seg fra Manchester Citys ungdomsakademi, hvor han ankom som 14-åring, og videre til London hvor han tidligere i sommer signerte for West Ham.

Torsdag fikk han den offisielle debuten for klubbens førstelag da de slo maltesiske Birkirkara 1-0 hjemme på Boleyn Ground i europaligakvaliken.

– Jeg løp inn og hørte brølet fra 33 000. Det var stor dag for meg meg i går og et øyeblikk jeg kommer til å ta med meg resten av karrieren og livet, sier nordmannen som fikk de 30 siste minuttene i London.

Sammenlignes med Justin Bieber
Da Samuelsen varmet opp i forkant av innhoppet torsdag fikk han også merke på kroppen at flere av supporterne hadde funnet et kallenavn på ham.

– De ropte Bieber etter meg og sang på den der «baby,baby», forteller han og nynner litt forsiktig på Bieber-hiten som herjet for noen år siden.

– Hva synes du om det da?

– Haha, nei jeg synes bare det er morsomt. Litt humor må man jo ha, ler han.

– Har fått jobbet i ro og fred
TV 2 møter unggutten i korridorene på samme arena hvor han kvelden før opplevde sin største opplevelse så langt på fotballbanen.

Supporterne som besøker supporterbutikken vegg i vegg vet allerede godt hvem nordmannen er. Det er det derimot ikke alle hjemme i Norge som gjør – uten at det plager ham nevneverdig.

– Jeg har fått jobbet i ro og fred på akademiet i Manchester. Så det har ikke vært så mye oppstyr akkurat. Men jeg fikk jo et lite gjennombrudd i går, så kanskje det blir litt mer nå, smiler han.

Hyller Bilic
Da tiden i Manchester nærmet seg slutten var det flere klubber som viste interesse fra nordmannen. Men for Samuelsen var valget enkelt.

- Jeg var her ti dager i mars. Alt var slik som det skulle være, alt lå til rette og jeg følte meg hjemme. Jeg angrer ikke akkurat etter det som skjedde i går heller, smiler han.

I West Ham har han fått tillit av Slaven Bilic som også ble ansatt i sommer.

– Han er en fantastisk fyr. Han er en god manager som vet hva han driver med. Han har gitt meg gode innspill om hva jeg kan jobbe med, og har hatt en veldig god innflytelse på meg, forteller han.

Nå tror han at også Premier League-debuten kan komme allerede kommende sesong.

– Ja det tror jeg. Helt klart. Dersom jeg fortsetter å score mål og skape sjanser så er det fult mulig. Og det tror jeg at jeg skal klare, sier han.

Fokuserer på klubblaget
Med Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard som de fremste eksemplene, er det mange unge spillere som har tatt steget opp på A-landslaget under Per-Mathias Høgmo de siste årene.

Det er likevel ikke noe Samuelsen stresser med.

– Jeg har selvsagt som mål å spille meg inn på landslaget på sikt. Men akkurat nå har jeg fullt fokus på West Ham og på å spille meg inn her. Så får det andre komme når det kommer, sier han.