Tinkov raste etter Sagans spurttap: – Jeg knuste tv-en

Tinkoff-Saxos fargerike eier likte dårlig at Peter Sagan sloknet på oppløpet.

Bergen/Rodez (TV 2): De fleste forventet nok en enkel seier for Peter Sagan da finalen gikk på fredagens Tour de France-etappe.

Greg Van Avermaet ledet riktignok inn på det kuperte oppløpet, men Sagan fulgte på hjulet og så ut til å lade opp til en sluttspurt.

Den slovenske sykkelstjernen hadde imidlertid ingen vinnerspurt igjen, og trillet inn til 2. plass like bak etappevinneren Van Avermaet.

– Ingen karma

Tinkoff-Saxos mektige og svært fargerike eier, Oleg Tinkov, forventet også åpenbart etappeseier til sin gullkalv. Rett etter målgang serverte russeren følgende melding på sin Twitter-konto:

– Jeg knuste den forbannede Bang & Olufsen-tv-en min. Laget jobbet hardt og han hadde god posisjon, men vi hadde ingen karma.

Da TV 2 viste sportsdirektør Sean Yates Tinkovs «tweet», dro engelskmannen på smilebåndet.

– Han har noen få tv-er, så det er neppe noe problem! Han vil selvsagt at Peter skal vinne, og det vil jo Peter selv også. Peter blir frustrert, men han er ikke typen som blir sint. Men la oss håpe at Peter vinner snart, ellers så ryker det flere tv-er.

Også Sagan selv var svært skuffet da han snakket med TV 2 etter målgang. 

På spørsmål om hva som skjedde på oppløpet, tittet han bare dumt på reporteren og svarte kort:

– Det skjedde ingenting. Jeg tapte og ble nummer to.

– Var 100 prosent sikker

Sagan utdypet likevel litt mer om hvorfor han ikke sikret seg seieren.

– Jeg var litt bak Greg og ventet bare til finalen. Men jeg hadde ikke gode nok bein til å akselerere de siste 100 meterne, sier han til TV 2.

– Jeg var 100 prosent sikker på at jeg skulle vinne, men da jeg reiste meg fra setet så sa det stopp, sier Sagan.

25-åringen kan uansett glede seg over at han styrket ledelsen i poengkonkurransen, og mye skal gå galt om han ikke tar sin fjerde strake grønne trøye i Paris om en drøy uke.

Sagan leder nå med 285 poeng, mens André Greipel har 261 og John Degenkolb har 228 poeng.