KLAR FOR LIVERPOOL: Christian Benteke går fra Aston Villa til Liverpool.
KLAR FOR LIVERPOOL: Christian Benteke går fra Aston Villa til Liverpool.

Britiske medier: Stjernespiss blir Liverpool-klar innen tirsdag

Christian Benteke er bare en legesjekk unna en overgang.

Christian Benteke skal på legesjekk hos Liverpool enten mandag kveld eller tirsdag morgen, meldte Sky Sports, BBC, The GuardianDaily Mail, Daily Mirror og Liverpool Echo søndag formiddag.

Liverpool betaler utkjøpsklausulen til Aston Villa-spissen, som er på 414 millioner kroner.

Liverpools klubblege Andy Massey skal nå reise fra troppen, som er i Australia, til England for å gjennomføre legesjekken på 24-åringen.

Fra Australia har Liverpool-direktør Ian Ayre gjennomført de siste forhandlingene med Villa nå i helgen. Manager Brendan Rodgers ville ikke kommentere opplysningene på en pressekonferanse søndag, men smilte lurt da han ble spurt om overgangen.

Christian Benteke kom til Aston Villa fra belgiske Genk i 2012 og scoret 19 mål på 34 seriekamper i sin første sesong for klubben. Forrige sesong scoret 24-åringen 13 mål på 29 kamper. 

– Betaler ekstra for sikkerheten

Flere klubber har denne sommeren vist interesse for Benteke, blant dem Manchester United og Tottenham. Belgieren hadde en utkjøpsklausul på 32,5 millioner pund (414 millioner kroner) i kontrakten sin med Villa.  

Fotballekspert Tor-Kristian Karlsen mener Liverpool tydelig har betalt ekstra for å sikre seg en spiller som kan vise til resultater i Premier League, dersom overgangen går i orden.

– Markedet priser spillere som kan vise til jevne prestasjoner i Premier League veldig høyt. Man betaler altså en slags ekstra «avgift» for å unngå risikofaktoren. Særlig Liverpools eiere ser muligens på dette som en ganske liten pris å betale i kjølvannet av importene som ikke har fungert. Benteke er allerede akklimatisert til Premier League, men i mine øyne gjenstår det likevel noen spørsmål om han kan ta det siste steget, sier Karlsen med henvisning til at Liverpool har betalt en pris som i praksis gjenspeiler en spiss i verdensklasse.

Rodgers sjuende signering
Villa-manager Tim Sherwood ønsket naturlig nok å beholde sin toppscorer i klubben, men innrømmet tidligere denne uken at han var sjanseløs dersom noen utløser utkjøpsklausulen.

– Dersom noen utløser den klausulen er det lite vi kan gjøre, sa han til Sky Sports.

Benteke blir dermed Liverpools sjuende signering denne sommeren. Fra før av har klubben hentet James Milner, Danny Ings, Joe Gomez, Adam Bogdan, Nathaniel Clyne og Roberto Firmino. 

– Liverpool har utvilsomt styrket bredden i troppen. Jo, tapet av Sterling er surt, men man har sikret seg en stødig høyreback i Clyne og en grei stallspiller i Ings. Mye avhenger imidlertid av Roberto Firmino. Om han slår til kan det bety forskjellen på å havne på samme plass som i fjor eller kvalifisere seg for Champions League. Men alt er jo relativt; vi vil først vite om Liverpool er genuint styrket når vi ser hva de konkurrerende klubbene ender opp med når overgangsperioden er over, mener Karlsen.