Det er så og si umulig for personer som har blitt overvektige å kvitte seg med de uønskede kiloene.

Det viser ny forskning utført i Storbritannia.

Gjennom en omfattende studie av over 280.000 overvektige mennesker gjennom en tiårsperiode, viste resultatene at bare 1 av 210 menn, og 1 av 124 kvinner, klarte å komme ned i normalvekt.

– Når en voksen person først blir overvektig, er det veldig usannsynlig at de noen gang vil returnere til en sunn kroppsvekt, sier doktor Alison Fildes ved King's College i London, som står bak studien, til avisen Daily Mail.

Studerte vekten gjennom 10 år

For å komme frem til de oppsiktsvekkende resultatene analyserte forskerne vekten til overvektige menn og kvinner i perioden mellom 2004 og 2014. Resultatene har nå blitt publisert i forskningstidsskriftet American Journal of Public Health.

Funnene viser i klartekst den slående lave prosentsjansen man har for å noen gang få bukt med overvekten.

For kvinner er den sjansen 0,8 prosent, mens den for menn er enda lavere, bare 0,47 prosent. 

– Disse funnene viser hvor vanskelig det er for mennesker med vektproblemer å oppnå og opprettholde bare den minste vektnedgangen, sier doktor Fildes. 

Jo-jo-slanking

Tallene som ble analysert avslørte også at vekten til en stor andel overvektige går opp og ned i en jo-jo-syklus. En tredjedel av de undersøkte klarte periodevis å gå ned i vekt, men la den raskt på seg igjen.

– Tallene peker mot at dagens helsesystem ikke fungerer. Fokus bør være på å hindre at vekten bikker over fra starten av, for når den først har gjort det, er det ofte for sent, sier Fildes.

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK