MARERITTSTART: Det ble ingen bra åpning for Tiger Woods i The Open. Foto: AP Photo/David J. Phillip
MARERITTSTART: Det ble ingen bra åpning for Tiger Woods i The Open. Foto: AP Photo/David J. Phillip

Marerittstart for Tiger Woods i The Open

Tiger Woods gikk første runde fire slag over par.

Tidligere verdensener Tiger Woods startet The Open med bogey på de to første hullene. Han gikk første runde fire slag over par.

Amerikanerens første forsøk i The Open torsdag endte med 76 slag. Det vil si at han er hele 11 slag dårligere enn Dustin Johnson, som leder.

Ligger på en delt 129.-plass

Etter å ha slitt på de første hullene spilte Woods tredje og fjerde hull på par, men fikk igjen bogey på femte, sjuende og tiende hull. Hans første, og eneste, birdie kom på det 14. hullet. Før alle deltakerne har spilt ferdig ligger Woods på delt 129.-plass. Det er likt med den 65 år gamle landsmannen Tom Watson. Watson vant The Open fire ganger mellom 1975 og 1983.

Woods har vunnet 14 majorturneringer i løpet av karrieren, og han står med blant annet to seirer i The Open. I St. Andrews ble han møtt med stor applaus, til tross for at han nå har falt ned til nummer 241 på verdensrankingen.

Etter torsdagens resultat skal det mye til for at Woods klarer cuten etter at 2. runde er spilt. Det vil i så fall være den tredje cuten han ikke klarer på de fire siste majorturneringene.

De siste årene har 39-åringen slitt med skader og personlige problemer. I tillegg har han endret på svingen sin flere ganger, noe han selv mener er et tegn på at han er motivert og ønsker å vinne flere trofeer. 

Knallsterk Spieth-åpning

Jordan Spieth åpnet knallsterkt, men falt litt av på førsterunden i The Open torsdag.

Han er likevel med i kampen om seieren. Den 21 år gamle amerikaneren har allerede to majorseirer i år. Etter spillet på St. Andrews-banens Old Course kan en del tyde på at han lukter på et hat trick søndag.

Spieth slo fem birdier på de sju første hullene på åpningsrunden. Han klarte ikke å følge opp det, men endte fem under par for dagen.

Bare to golfere har tidligere sikret seg tre majortitler samme år: Ben Hogan (1953) og Tiger Woods (2000).

Spieth går sine egne veier. Mange var skeptiske da han droppet å lade opp i Europa, men i stedet spilte – og vant – John Deere Classic i USA sist helg. Etter den triumfen kastet han seg på flyet til Skottland. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2