VENN: Lance Armstrong sier til TV 2 at han fortsatt anser Thor Hushovd som en god venn. Foto: AFP/Fred Lancelot
VENN: Lance Armstrong sier til TV 2 at han fortsatt anser Thor Hushovd som en god venn. Foto: AFP/Fred Lancelot

Armstrong til TV 2: – Hushovd er fortsatt en god venn

Men Lance Armstrong har ikke snakket med nordmannen etter dopingavsløringen.

Lance Armstrong var torsdag tilbake i Tour de France-sirkuset for å samle inn penger til kreftorganisasjonen «Cure Leukemia». Under et pressetreff spurte TV 2 amerikaneren om forholdet han har i dag til Thor Hushovd.

– Hushovd holdt taushetsløftet sitt da dopingnyheten kom ut. Dette ble han kritisert for i Norge. Hva synes du om det?

– Jeg husker ikke den samtalen, men jeg anser fortsatt Hushovd som en god venn. Det er alt jeg bryr meg om.

– Har du snakket med han etter at alt kom ut?

– Nei, svarer Armstrong.

Ville blitt ord mot ord

I fjor høst slapp Thor Hushovd boken «Thor». Der fortalte den norske syklisten om forholdet til Lance Armstrong. De to var nære venner og da Hushovd besøkte amerikaneren i Los Angeles i 2011 avslørte syklisten bruk av EPO, veksthormoner, kortison og testosteron.

Det vakte stor oppsikt da Hushovd skrev i boken at han kjente til Armstrongs bruk av dopingmidler. Nordmannen sa også at han ville holdt Armstrongs hemmelighet skjult om han fikk valget igjen. Hushovd mente det ville blitt ord mot ord.

– Han sa det til meg fortrolig. Jeg så ikke det som naturlig å gå til antidopingmyndighetene for å si det han sa. Jeg synes ikke det er min jobb å si det videre. Jeg hadde gjort det samme igjen. Jeg skal sykle så fort som mulig. Det er min jobb. Så får andre finne ut av hvem som doper seg, sa Hushovd til TV 2 da.

– Det er ikke tvil om at jeg har vært del av en gjennområtten sport. De siste årene har jeg sett hvor ille det har vært. Jeg har vært livredd for å være den hellige Guden på toppen. Hvis en rytter hadde sagt noe, ville livet mitt vært over, fortsatte Hushovd.

– Provokasjon

I 2013 innrømmet Armstrong at han dopet seg til alle de syv Tour de France-seierne. TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad, mener det er en provokasjon at han er her.

– Han var sykkelsportens største flaggskip med sine sju seire i Tour de France og så dro han hele greien ned i dritten. At han kommer tilbake hit ser jeg på som en provokasjon, sa Kaggestad da det ble kjent at Armstrong skulle returnere til Frankrike.

– Han har vanæret Tour de France med det han har gjort tidligere. Han kunne gjerne holdt seg unna, sier Kristoff om Armstrongs tilstedeværelse.

– Jeg forstår at det er noen som er litt såre for at jeg er tilstede på et ritt, sier Armstrong.