FENGSLINGSMØTE: I morgen blir en 54 år gammel mann fra Sør-Trøndelag fremstilt for varetektsfengsling. Han er den tiende mannen som er siktet i overgrepsbildesaken i Sør-Trøndelag. Foto: TV 2
FENGSLINGSMØTE: I morgen blir en 54 år gammel mann fra Sør-Trøndelag fremstilt for varetektsfengsling. Han er den tiende mannen som er siktet i overgrepsbildesaken i Sør-Trøndelag. Foto: TV 2

To nye menn pågrepet i overgrepssaken i Sør-Trøndelag

Totalt er ti menn siktet i overgrepssaken som omfatter millioner av bilder av barn som blir utsatt for seksuelle overgrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to nye mennene er siktet etter straffelovens paragraf 204a, som omhandler fremstilling av seksuelle overgrep mot barn.

Det var Adresseavisa som først meldte om utviklingen i saken.

Den ene, en 54 år gammel mann fra Sør-Trøndelag ble pågrepet i Sør-Trøndelag i går, mens den andre ble pågrepet av et annet politidistrikt forrige uke, opplyser politioverbetjent Roy Hoøen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Disse to har en sammenheng med de andre som er pågrepet i saken.

– Vi jobber med denne saken hele tiden og går igjennom materialet. Med nye opplysninger tar vi en vurdering om hva vi skal gjøre, og her har vi gått til pågripelse, sier Hoøen til TV 2.

Mannen fra Sør-Trøndelag vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

Siktet for overgrep mot barn

Til sammen er ti menn siktet i saken, alle etter straffelovens paragraf 204a, og politiet utelukker ikke flere pågripelser. I tillegg er en 50 år gammel mann siktet etter straffelovens paragraf 195, som omfatter seksuelle overgrep mot barn under 14 år.

50-åringen chattet med en 34 år gammel mann som også er siktet i saken, hvor de i samtalen har planlagt å forgripe seg på 34-åringens datter (3). 

– Han sier at det var ren chatting og at det aldri var noen tanke bak at noe slikt skulle gjennomføres i praksis. Han har heller aldri møtt vedkommende han chattet med, sa 34-åringens forsvarer Tore Angen til TV 2 etter det ble kjent.

50-åringen sitter fortsatt i varetekt, og er den eneste i saken som ikke er løslatt, ifølge Adresseavisa. 

Løslater 34-åring

34-åringen ble i dag løslatt etter å ha sittet tre uker i varetekt.

– Vi varetektsfengslet han da vi anså det som en fare at bevis kunne bli forspilt. Den faren er der ikke nå lenger, og har dermed ikke grunnlag for å varetektsfengsle ham ytterligere, sier Hoøen i politiet. 

– Vil han altså dra hjem til datteren sin?

– Det er en helt annen sak. Vi jobber også sammen med andre offentlige etater som blant annet barnevernet, så det må de svare for. Vi har ikke grunnlag for å holde folk lenger, sier Hoøen.

Datteren (3) til mannen ble sendt til sykehus da politiet gikk til pågripelse, men politiet sier det ikke er noe som tyder på at hun faktisk har blitt utsatt for et overgrep.  

Politiet forteller at dette er en veldig belastende sak, og at detaljene i saken ville tatt søvnen fra folk.