Du skjønner kanskje hvorfor Beate selger bilen sin billig?

... men du gjetter neppe hvilken bil hun skal kjøpe igjen!

Da Saaben sviktet ble det "skammekrok" bak huset og rett ut på finn.no – billig. Faksimile fra finn.no
Da Saaben sviktet ble det "skammekrok" bak huset og rett ut på finn.no – billig. Faksimile fra finn.no

Man skal være relativt kreativ for å klare å lage en annonse som skiller seg vesentlig ut blant de over 50.000 andre som finnes blant bruktbilene på finn.no akkurat nå.

En av dem som definitivt har klart det er Beate Moeggen (42) fra Finnsnes i Troms.

Litt nysgjerrige

Nå skal det riktignok sies at omstendighetene rundt salget er litt spesielle. Vi tror nok også at dette er en av de aller ærligste bilannonsene som er å finne akkurat nå.

Vi blir  litt nysgjerrige på denne dama, som er så sur på bilen at den nå må stå bak huset som straff for ufin oppførsel...

Vi tar en telefon nordover for å finne ut mer.

– Ring, ring...

– Hallo det er Beate, svarer det kjapt i andre enden, på klingende nordnorsk.

– Heisann Beate, det er Benny fra Broom. Morsom annonse du har laget på Saaben! Fått noe napp ennå?

– He he ... Det har vært noen og tittet, men den er ikke solgt, nei. Det er ikke noen som har funnet ut hva som feiler den ennå, skjønner du. Det er litt vanskelig å se gjennom all røyken. Ha ha ha, ler den blide damen hjertelig.

– Men du, hva var det egentlig som skjedde?

– En dag da jeg kom kjørende hjem, begynte det bare å ryke noe voldsomt rett nedi bakken her. Jeg kjørte den bare hjem, jeg. Jeg ble så inderlig sur, så jeg satte den bak huset, og der kan den stå til noen kjøper den!

Se hele annonsen og alle bildene her: 

Har en Porsche 911 på si ...

– Okei, så nå må du gå, sykle eller ta buss?

– Neida, jeg har da en bil til som jeg bruker.

– Å ja, hva er det du har da?

– En Porsche 911.

– Dame med 911?!? Det er ikke så vanlig. Det er kanskje en mann inne i bildet her...

– Å nei du, den er bare min, og det er bare jeg som bruker den. Det har alltid vært min drømmebil skjønner du, kommer det kjapt.

En helt super bil

– Men du denne Saaben, var jo den det skulle handle om, fortell litt mer om den.

– Jeg har hatt den i nesten fem år. Det har vært en helt super bil, altså. Romslig, rask og praktisk, og jeg holdt den i god stand og den er rustfri. Svart med beige skinninteriør er også fint. Så jeg har vært veldig glad i den fram, til nå. Nå er jeg bare sur, sier hun, men høres egentlig ikke så innmari sur ut.

– Men feilen kan bare være en bagatell også, altså. Jeg har ikke noe greie på å skru, så jeg har ikke sett etter. En nabo mente det kunne være vannpumpe eller radiator eller noe. Så man kan gjøre ett kupp, men man bør kunne skru litt bil, er hennes konklusjon.

– Og i mellomtiden koser du deg med Porsche?

– Ja, enn så lenge, men jeg har med en del remedier på jobben da er ikke den så praktisk. Ikke så god på vinteren heller. Så jeg må kjøpe en mer praktisk bil før veiene blir glatte i alle fall.

Slik endte Jon Arne (32) opp med drømme-Saab-en

Ser etter en ny Saab.

– Hva skal du ha igjen, da?

– Tror det blir en maken Saab, men det må være en 2,3 Turbo. De går som ei kule, skjønner du. Men de er litt vanskelige å få tak i. Var bare to til salgs da jeg sjekket sist, de fleste er bare 2-liter og går ikke like bra, avslutter damen som tydeligvis ikke lar seg skremme av den kjedelige opplevelsen.

Dette er bilene Saab aldri lagde: