Kristoffs lagkamerat med ny fjellseier

– Jeg er som Atlético Madrid. Du vet aldri hva som kommer til å skje, gliser Joaquim Rodríguez.

Hadde du Rodríguez på laget? Spill Tourmanager nå!

Bergen/Plateau de Beille (TV 2): Joaquim Rodríguez klatret opp til nok en imponerende seier på torsdagens brutale fjelletappe i Tour de France.

Seieren er spanjolens andre i årets Tour, ettersom veteranen også triumferte på den dramatiske 3. etappen opp Mur de Huy.

Etappeseieren er ellers Rodríguez' 13. totalt i en Grand Tour: Hans tredje i Touren, mens han står med to seirer i Giro d'Italia og solide åtte triumfer i Vuelta a Espana.

Da var det kanskje ikke så rart at Rodríguez gliste svært bredt etter målgang.

– Det er fem år siden jeg vant min første etappeseier i Tour de France. Det minnet lagkameratene mine meg om før start i dag. Jeg er som Atlético Madrid. Du vet aldri hva som kommer til å skje med meg, sier han med et stort smil.

Boasson Hagen: – Hadde kontroll

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen satt som ventet i dagens gruppetto, og begge kom seg trygt innenfor tidsgrensen.

Boasson Hagen storkoste seg likevel ikke på sykkelen i det særs skiftende været underveis på etappen.

– Det var en grei nok dag, men jeg er glad for at jeg er ferdig nå. Det ble friskt oppover mot slutten. Og det kommer til å bli kaldere nedover herfra også, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Det var greit med vært. Jeg er vant til verre, men jeg skulle gjerne hatt mer oppholdsvær, legger han til meg et smil.

Opplendingen måtte likevel ikke tømme seg helt for krefter i løpet av etappen.

– Vi måtte tråkke på litt oppover hit, men det ble ikke veldig hardt. Vi hadde god kontroll, sier Boasson Hagen.

Froome fortsatt i ledelsen

Gruppen med sammenlagtleder Chris Froome kom i mål over seks minutter bak Rodríguez, men britens gule trøye var aldri truet eller under særlig press underveis.

Både Movistar – ved Nairo Quintana og Alejandro Valverde – og Astana – ved Vincenzo Nibali – forsøkte noen småangrep opp det siste fjellet, men Froome og hans solide Sky-lag hadde som ventet full kontroll.

– Det var en tøff dag der ute i dag, men laget gjorde en fantastisk jobb med å kontrollere. Det er flott å ha karer som Richie Porte og Geraint Thomas med meg hele veien, sier Froome.

Og skryter spesielt av Thomas.

– «G» kjørte virkelig over evne i dag. Han er faktisk høyt oppe i sammendraget han også. Folk glemmer det, sier Sky-kaptein.

Dermed holder Froome fortsatt et fast grep på den gule ledertrøyen med 02.52 foran Tejay Van Garderen og 03.09 foran Quintana.

Valverde – som innehar 4. plassen – angrep igjen på oppløpet og fikk et par sekunder til Froome, men veteranen ligger fortsatt nesten fire minutter bak.

– De kommer til å presse meg

Froome avviser fortsatt at den gule trøyen allerede er sikret.

– Ingenting er avgjort. Jeg har en bra ledelse, men de kommer til å presse meg hver dag fremover nå. De kommer til å teste meg. Jeg er bare takknemlig for at jeg har lagkameratene mine med meg, sier Froome.

Froome innehar for øvrig fortsatt også klatretrøyen med 61 poeng, men Rodríguez hentet en solid dose poeng med sin seier og ligger på 2. plass i den konkurransen med sine 52 poeng. 

Se og følg alle etappene i vårt livesenter!

22 mann gikk i brudd

Rodríguez var en del av et massivt 22-mannsbrudd som fikk gå tidlig på etappen og hadde på det meste nesten 13 minutter til hovedfeltet.

Bruddet ble etterhvert splittet opp i mindre grupper og opp det nest siste fjellet hadde Michal Kwiatkowski og Sep Vanmarcke skaffet seg en luke i front.

På vei opp den siste bakken til målgang på Plateau de Beille rykket Kwiatkowski alene i front og holdt unna et godt stykke.

Etterhvert ble han imidlertid hentet inn av Rodriguez, som hadde med seg den klatresterke duoen Romain Bardet og Jacob Fuglsang i jakten på etappeseier.

Rodríguez stakk etterhvert fra de to andre og vant med drøye minuttet til Fuglsang på 2. plass, mens Bardet ble nummer tre –  01.48 bak.