Valdés ferdig i Manchester United: – Det er bare en vei. Ut

Manchester Uniteds manager bekrefter at klubben ønsker å selge Víctor Valdés.

Det vakte stor forundring da Víctor Valdés ikke var tatt ut i troppen til Manchester Uniteds sommerturne i USA. På en pressekonferanse natt til torsdag avslørte Manchester Uniteds manager Louis van Gaal hvorfor keeperen ikke er med til USA.

Se pressekonferansen øverst i saken!

Nektet å spille reservelagskamper

– Han er ikke med på turneen fordi han fulgte ikke min og klubbens filosofi. Da er det ikke plass til ham, sa van Gaal til pressen.

– Filosofi er hvordan du spiller fotball og hvordan du opprettholder kamprytmen. For eksempel så nektet han å spille for reservelaget forrige sesong. Det er et aspekt i filosofien. Det er en del andre ting i filosofien i hvordan du må spille spille som en keeper i Manchester United, fortsatte Manchester Uniteds manager.

– Når du ikke er villig til å følge de prinsippene i filosofien, så er det kun en vei. Ut, bekreftet van Gaal.

Ønsker å selge ham

På spørsmål fra en journalist om de ønsker å selge ham svarte Manchester Uniteds manager følgende:

– Ja.

Van Gaal hadde forventet bedre holdninger fra den tidligere Barcelona-spilleren. Spanjolen kom til Manchester United i januar og signerte en toårskontrakt. Spilleren kom gratis etter at kontrakten med Barcelona gikk ut forrige sommer, men før sesongen var ferdig pådro keeperen seg en alvorlig kneskade. Dermed tok det et halvt år før spanjolen fant seg en ny klubb.

– Det er en stor skuffelse fordi vi trodde at han ville følge vår filosofi. Det er synd på grunn av muligheten til å rehabilitere ham. Så ga vi ham en kontrakt og han er spilleklar. Så ønsket han ikke å spille for reservelaget, fortsatte Manchester Uniteds manager. 

Keeperen fikk to kamper for Manchester United forrige sesong etter overgangen. Valdés ble byttet inn i 74. minutt mot Arsenal i Premier League-oppgjøret og fikk også æren av å starte den siste kampen. Allerede før den siste kampen var keeperen ferdig i klubben.

– Jeg ønsket å hjelpe ham og at han kunne vise kvalitetene sine for en annen klubb. Jeg er alltid en stort menneske, forklarte van Gaal.