VERDIFULL: Brendan Rodgers' Liverpool er ikke blant de 50 mest verdifulle lagene i verden. Det er Louis van Gaals Manchester United, men klubben faller ned til en 5. plass. FOTO: MARTIN RICKETT /
VERDIFULL: Brendan Rodgers' Liverpool er ikke blant de 50 mest verdifulle lagene i verden. Det er Louis van Gaals Manchester United, men klubben faller ned til en 5. plass. FOTO: MARTIN RICKETT /

Liverpool er ikke blant de 50 mest verdifulle lagene i verden

Real Madrid topper listen for tredje året på rad, som inneholder syv fotballag.

Hvert år kårer magasinet Forbes det mest verdifulle idrettslaget i verden.

I år topper Real Madrid listen slik de har gjort de tre siste årene. Klubben er verdt 3,26 milliarder dollar eller 26,5 milliarder kroner etter dagens kurs, tett etterfulgt av NFL-laget Dallas Cowboys (26 milliarder kroner) og baseball-laget New York Yankees (26 milliarder kroner).

På fjerde- og femteplass befinner storklubbene Barcelona (25,7 milliarder kroner) og Manchester United (25,2 milliarder kroner) seg. Begge lag faller ned to plasser fra i fjor. Liverpool er ikke med på listen for andre året på rad.

Det er den fordelaktige tv-avtalen i La Liga som gjør at de to store spanske klubbene befinner seg så høyt på listen. 2,3 milliarder kroner tjener de to lagene på avtalen, som forhandles frem av klubben selv.

Listen inneholder 20 NFL-lag, tolv baseballag, ti NBA-lag, syv fotballag og ett formel 1-lag. Se topp 10-listen nederst i saken.

Det er uansett gode tider i å drive med idrett. Flere gode tv-avtaler for NFL, NBA og Premier League det siste året gjør at pengene renner inn på kontoene til lagene. Vinneren er NFL som hanker inn over 53 milliarder kroner i året på TV-avtalene.

NBA tripplet verdien på tv-avtalen og tjener nå 21,6 milliarder i året på avtalen og flere langvarige avtaler med regionale tv-stasjoner sikrer penger på kontoen til baseball-lagene. I Premier League får klubbene enda mer penger i lommen. I 2016 slår den nye tv-avtalen med Sky inn til en verdi av 22 milliarder kroner.

De nye avtalene gjør at nesten halvparten av lagene på listen er enten baseball- eller basketballag. Det er over en dobling fra 10 lag i 2014.

Gjennomsnittsverdien på topp 50-listen er 14,2 milliarder kroner, opp 31 prosent fra i fjor. 

De fire andre fotballagene som ikke kom med på topp 10-listen er Bayern Munchen (19,1 milliarder kroner) på ellevteplass. I fjor var , Manchester City (11,3 milliarder kroner) er på 29. plass, som er en fremgang fra fjorårets 49. plass. Også Chelsea (11,1 milliarder kroner) går frem fra i fjor og er på 31. plass. Arsenal (10,7 milliarder kroner) faller til en 36. plass fra fjorårets 16. plass. 

Topp ti listen:

1. Real Madrid - 26,5 milliarder kroner.
2. Dallas Cowboys - 26 milliarder kroner.
2. New York Yankees - 26 milliarder kroner.
4. Barcelona - 25,7 milliarder kroner.
5. Manchester United - 25,2 milliarder kroner.
6. Los Angeles Lakers - 21,1 milliarder kroner. 
6. New England Patriots - 21,1 milliarder kroner.
8. New York Knicks - 20,3 milliarder kroner.
9. Los Angeles Dodgers - 19,5 milliarder kroner.
9. Washington Redskins - 19,5 milliarder kroner.