GA ALDRI OPP: Roar Juel Johannessen ga aldri opp å få datterens drapsmann dømt. Her foran familiens hus.  FOTO: GRØTT, VEGARD WIVESTAD /
GA ALDRI OPP: Roar Juel Johannessen ga aldri opp å få datterens drapsmann dømt. Her foran familiens hus.  FOTO: GRØTT, VEGARD WIVESTAD /

Kristins far fortsatte politiets arbeid – nå skal politiet bruke materialet hans

I mange år har familien til den drepte Kristin Juel Johannessen (12) ikke følt at politiet har gjort nok for å ta morderen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag sist uke kom beskjeden familien til Kristin Juel Johannessen har ventet på i mange år – politiet hadde pågrepet en mann i 30-årene og siktet ham for drap. 

Det var da 16 år siden 12-åringen ble funnet drept. Den siktede er tidligere dømt og frikjent for drapet. Det er nye DNA-analyser som førte til pågripelsen sist uke. 

SIKKER: Faren til Kristin, Roar Juel Johannessen, viser frem permene der han har samlet sammen 16 år med dokumentasjon om saken. FOTO: TV 2 / TV 2
SIKKER: Faren til Kristin, Roar Juel Johannessen, viser frem permene der han har samlet sammen 16 år med dokumentasjon om saken. FOTO: TV 2 / TV 2

– Familien har ikke hatt tillit til politiet hele veien. De har opplevd at politiet ikke har hatt den oppmerksomheten for saken som de burde, og at de ikke har sjekket ut enkelte løse tråder, sier bistandsadvokat Astri Aas-Hansen. 

Egne undersøkelser

Politiet har ikke fulgt opp alle spor familien har ment ville være relevante, men det har pappa Roar Juel Johannessen gjort. Han sitter nå på 10 permer med eget etterforskningmateriale – materiale politiet nå har ønsket tilgang til, noe de også har fått. 

– Det er en stor anerkjennelse av den jobben de har gjort. Foreldrenes etterforskningmateriale vil vise hvilke løse tråder politiet bør se nærmere på, og hva politiet ikke trenger bruke tiden sin på, sier Aas-Hansen.

De har banket på dører og har fulgt opp de sporene de ikke fikk politiet til å undersøke.

Kristins søster, Linda Juel Johannssen, fortalte sist uke TV 2 hvordan hun lenge har vært bitter på politiet.

– Det har vært 16 år med nedturer og negative beskjeder. Men i går fikk vi endelig en god beskjed, sa hun. 

Bistandsadvokaten understreker at familiens tillit til politiet nå er tilbake. 

– Nå vil de ha litt ro, og de har full tillit til politiets etterforskning. De har en veldig god dialog, sier Aas-Hansen. 

Hun understreker at siktelsen er et stort gjennombrudd, men at det for familien ville bety svært mye om den siktede tilsto. 

– De har spørsmål kun Kristins drapsmann kan svare på, og så lenge det ikke er noen tilståelse, kan ikke noen av spørsmålene bli besvart, sier hun.

Ikke nye avhør

Det er fortsatt ikke gjort noe nytt avhør av den siktede denne uken. 

– Vi tar en fortløpende vurdering av når det er mest hensiktsmessig med et nytt avhør. Dersom han ønsker å forklare seg skal han få det, men han har foreløpig ikke uttrykket noe slikt ønske, sier visepolitimester i Vestfold, Ole Bjørn Sakrisvold, til TV 2.

Det er kommet inn en rekke nye tips, og politiet har gjort flere avhør.

– Vi går bredt ut, men det er klart det er krevende å stadfeste tips som går 16 år tilbake i tid, sier han.