ENGASJERT: Superstjernen Leonardo DiCaprio har et brennende engasjement for miljø. Nå punger han ut for å redde planeten. Foto:  AFP Photo/Robyn Beck
ENGASJERT: Superstjernen Leonardo DiCaprio har et brennende engasjement for miljø. Nå punger han ut for å redde planeten. Foto:  AFP Photo/Robyn Beck

Ga vekk 122 millioner kroner  – feiret med sin første selfie

Nå skal Leonardo DiCaprio (40) redde planeten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Superstjernen Leonardo DiCaprio gjør som andre kjendiser og bruker deler av formuen på å redde planeten vår.

Gir vekk millioner

I går kunngjorde skuespillerens stiftelse en donasjon på hele 15 millioner dollar (ca. 122 millioner kroner) til diverse miljøorganisasjoner. 

– Ødeleggelsen av planeten vår fortsetter i et tempo vi ikke lenger har råd til å ignorere, skrev Inception-stjernen i en pressemelding.

– Vi har et ansvar for å skape en framtid hvor hvordan vi bor på planeten vår ikke kommer på bekostning av de som bor på den.

Noen av organisasjonene som mottar pengene er, ifølge US MagazineWildlife Conservation Society, Det internasjonale fondet for dyrevelferd, Save the Elephants, The Conservation Land Trust, Tree people, Oceans 5, og WWF.

La ut selfie

Titanic-kjekkasen la samtidig ut sin aller første selfie på bildetjenesten Instagram. Bildet viser DiCaprio skuende utover vakkert vinterlandskap. Til bildet skrev han: 

«Vi har fått muligheten til å støtte organisasjoner som jobber for å løse noen av vår tids mest påtrengende miljøproblemer. Gjennom dagen vil jeg legge ut noen få, og dele den fantastiske jobben de gjør.»

Skuespilleren delte siden vakre natur- og dyrebilder og understreket sitt brennende miljøengasjement.