Amerikansk politi har forsøkt å skjule denne videoen i to år

I et overvåkningsopptak fra 2013 kan man se amerikansk politi avfyre skudd mot tre ubevæpnede menn på åpen gate i California. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble et opptak av amerikansk politi som skyter på tre ubevæpnede menn på åpen gate i California, gjort tilgjengelig for offentligheten. 

Opptaket tilhører politiet og er fra 2. juni 2013, kvelden da en mann ble drept og en annen alvorlig skadet etter å ha blitt skutt av politiet på åpen gate, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Klippet har først nå blitt gjort tilgjengelig for offentligheten.

Skjøt en ubevæpnet 

I videoopptaket kan man se politiet nærme seg de tre mennene mens de roper «hendene i været».

Få sekunder senere ser man politiet avfyre skudd som fikk fatale konsekvenser for Ricardo Diaz-Zeferino (35), og påførte Eutiquio Mendez alvorlige skader.

Diaz-Zeferino og Mendez ble stoppet av politiet i forbindelse med en etterforskning av en stjålet sykkel i samme område i Gardena, California.

Politiet forklarte at de hadde følt seg truet da de tre mennene hadde nølt med å ta imot politiets ordre, og mistenkte at Diaz-Zefrino var i ferd med å strekke seg etter et våpen etter å ha senket armene bak ryggen. 

Etter politiet hadde skutt på mennene, fant de imidlertid ingen våpen.

– Betalte med skattepenger

Drapet fikk ingen konsekvenser for politiet som løsnet skuddene, og familien til den drepte 35-åringen har fått utbetalt 4,7 millioner dollar i et forlik.

Det var en føderal dommer som mente at folk hadde rett til å se hva myndighetene hadde betalt nærmere 40 millioner norske kroner på.

– Det faktum at de bruker byens penger, som stort sett er skattepenger fra innbyggerne, forsterker publikums interesse i å se denne videoen, sier dommer Stephen V. Wilson.