Tippeliga-trener rangert blant verdens 50 beste trenere

– Han er ekstremt undervurdert, skriver anerkjent fotballmagasin.

Det anerkjente fotballmagasinet FourFourTwo har rangert det de mener er verdens 50 beste fotballtrenere i 2015.

Blant drøssevis av store navn dukker det opp en Tippeliga-trener.

Stabæks suksesstrener Bob Bradley er nemlig vurdert som nummer 24 på den eksklusive listen.

Se hemmeligheten bak Bob Bradleys trenersuksess i videovinduet over!

– Han er ekstremt undervurdert

Nettstedet beskriver Bradley som «ekstremt undervurdert».

– Han har tatt Stabæk til nye høyder i den norske toppdivisjonen, da de fortsetter å slåss mot Rosenborg i toppen mot alle odds. I starten av året var de tippet på nedrykksplass, skriver FourFourTwo.

Nettstedet mener Bradley er ekspert i å få mye ut av lite.

– Bradleys har opplevd en stødig opptur gjennom karrieren. Overprestering ser ut til å falle naturlig for ham.

Bradley ble nylig linket til jobben i Premier League-klubben Leicester, men Stabæk-fansen kunne puste lettet ut da Claudio Ranieri ble presentert som klubbens nye manager mandag.

Tidligere har han også blitt koblet til jobben som manager i en annen Premier League-klubb, Aston Villa.

Foran Pellegrini, Benitez og Conte

Det er ikke hvilke som helst navn Bradley har bak seg på listen.

Fire plasser bak, på 28. plass, finner man Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps. Verdensmesteren fra 1998 vant ligaen med Marseille i 2009-10 og tok tre strake cuptriumfer med den franske storklubben før han tok over landslaget i 2012.

En annen velkjent landslagssjef som havner bak amerikaneren er Vincent del Bosque. 64-åringen, som er nummer 32 på listen, har vunnet alt som er med klubb- og landslag. Selv med fjorårets fiasko-VM har den tidligere Real Madrid-sjefen fortsatt tillit - noe som viser litt av hans status både i hjemlandet og den internasjonale scenen.

To plasser lenger opp finner man Antonio Conte. Da den tidligere Juventus-kapteinen tok over Torino-klubben i 2011, var klubbens situasjon alt annet enn god. Conte snudde opp-ned på situasjonen, og sørget for at Juventus tok tilbake tronen som Italias ledende klubblag. Tre strake seriemesterskap ble fasiten, før han i fjor fikk jobben som Italias landslagssjef.

Plassen bak Conte innehas av Manchester City-sjef Manuel Pellegrini. Argentineren vant Premier League i hans første sesong på Etihad, og hadde før det hatt stor suksess både med Villarreal og Malaga i spansk fotball. Pellegrini tok Malaga til kvartfinalen i Champions League, og var svært nære semifinale.

Blar man litt lenger opp, dukker et annet kjent Premier League-navn opp. Rafael Benitez er nummer 36, og kan se tilbake på en svært suksessfull periode i Liverpool. 55-åringen satt nemlig i sjefsstolen under «mirakelet i Istanbul», da Liverpool kom tilbake fra 0-3 til 3-3 og vant Champions League på straffesparkkonkurranse mot Milan. Etter to kortere opphold i Chelsea og Napoli er spanjolen nå ansatt som trener i Real Madrid.

Begynte trenerkarrieren som 22-åring

Bradley begynte sin trenerkarriere allerede som 22-åring, da han tok jobben på Ohio University i 1981. Så gikk veien via to andre universiteter før han fikk jobben som assistenttrener for USAs U23-landslag.

Bradley fikk sin første hovedtrenerjobb i den amerikanske ligaen MLS i 1998, da han tok over Chicago Fire. I sitt første år vant han «the double», og ble kåret til årets trener.

Etter å ha vært innom to andre MLS-klubber, fikk Bradley jobben som amerikansk landslagssjef i 2006 etter at Jürgen Klinsmann ikke klarte å bli enig om kontraktsbetingelsene. Året etter ledet han USA til seier i Gold Cup. 

Brøt Spanias rekordrekke

I 2009 stod Bradley og co for en av de største skrellene i moderne internasjonal fotball da de slo Spania 2-0 på veien mot en 2. plass i Confederations Cup. Tapet var spanjolenes første på 35 kamper. 

Året etter ventet fotball-VM i Sør-Afrika, hvor Bradley ledet USA til topps i sin gruppe. Det ble dog en tidlig exit i gruppespillet mot Ghana. Bradley signerte deretter en kontraktsforlengelse til 2014, men etter å ha tapt for Panama i Gold Cup-finalen i 2011 forlot han stillingen.

Gjorde gull av gråstein i Bærum

Bradley var ikke arbeidsledig lenge - få måneder senere ble han enig med Egypt om å ta over landslaget. Amerikaneren ble hyllet for å ha blitt i landet etter opptøyene rundt den egyptiske revolusjonen i 2011. Etter å ha tapt for Ghana i playoff til VM i 2014 var eventyret over.

Mange hevet øyenbrynene da Bradley ble presentert som Stabæk-trener 2. januar 2014. Han ble den første amerikaner til å trene en europeisk klubb på det øverste nivået i sitt land. Med svært begrensede ressurser har 57-åringen gjort underverker på Nadderud.

Etter å ha overlevd fjorårssesongen mot alle odds, måtte Bradley se flere av sine nøkkelspillere forsvinne. Men med flere lure kjøp og en enorm vinnervilje har bærumslaget tatt nye steg, og er for øyeblikket blant de heteste medaljekandidatene i årets Tippeliga.