HUSET: Det var i dette huset festen foregikk. De skal ha satt seg i boblebadet utenfor etter å ha tatt stoffet, ifølge Fox 11s reporter på stedet. Foto: Fox 11
HUSET: Det var i dette huset festen foregikk. De skal ha satt seg i boblebadet utenfor etter å ha tatt stoffet, ifølge Fox 11s reporter på stedet. Foto: Fox 11

Norsk kvinne (44) døde av «voldtektsdop» i USA

Det melder tv-stasjon i Los Angeles.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 44 år gammel norsk kvinne døde etter å ha fått i seg en overdose av det narkotiske stoffet GHB i Los Angeles fredag kveld, melder tv-stasjonen Fox 11.

Kvinnen skal ha inntatt stoffet, som i amerikanske medier blir beskrevet som «voldtektsdop», sammen med tre andre personer på en privatfest i bydelen Venice Beach.

Fest

44-åringen festet sammen med en annen norsk kvinne (25), og to amerikanske menn i slutten av 20-årene. De norske kvinnene skal ha møtt mennene for første gang den kvelden.

Begge kvinnene, samt en av mennene, en 28-åring, ble fraktet til sykehus natt til lørdag. 

– Tre personer ble fraktet til sykehus, men dessverre omkom en av dem, sier John Radtke, ved Los Angeles-politiet til tv-stasjonen. 

Nødetatene ble varslet om situasjonen tidlig lørdag morgen.

Ambulansepersonell klarte å få liv i den norske 25-åringen, samt den 28 år gamle amerikanske mannen på stedet, men den 44 år gamle norske kvinnen ble erklært død like etter hun ankom sykehuset. 

– Det virker som alle tre inntok stoffet frivillig, sier politioverbetjent Radtke.

– Sjokkert

Den fjerde personen på privatfesten, også han en amerikansk mann i slutten av 20-årene, skal ikke ha inntatt stoffet. Han ville ikke uttale seg på kamera, men skal ha sagt til Fox 11s reporter at han er sjokkert over det som har skjedd.

– Det er trist når slike ting skjer, men etter å ha bodd her i over 30 år har jeg sett litt av hvert, sier en nabo til tv-stasjonen.

Det er uvisst om de norske kvinnene var turister i Los Angeles, eller om de var bosatt der fast. De skal ha delt en leilighet. 25-åringens tilstand beskrives sent mandag kveld som stabil. 

UD bekrefter

Utenriksdepartementet bekrefter at de er kjent med at en norsk statsborger omkom i Venice Beach 12. juli. 

– Pårørende er varslet og får konsulær bistand, sier Astrid Sehl, pressevakt i Utenriksdepartementet. 

Ingen har blitt pågrepet eller siktet for noe kriminelt i saken.