Norsk mann (25) dømt for voldtekt i Irland

En irsk domstol har dømt en nordmann til syv års betinget fengsel for å ha voldtatt kjæresten sin i søvne. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En norsk mann er dømt til syv års betinget fengsel av en irsk domstol i Dublin. Den norske mannen skal ha voldtatt kjæresten sin flere ganger mens hun lå og sov.

I følge The Irish Times møtte paret hverandre på en bar i Dublin i 2011, og de to skal raskt ha utviklet et forhold. De flyttet inn sammen i desember samme år, og det tok ikke lang tid før den norske mannens kjæreste begynte å få problemer med hans forhold til pornografi. 

Kvinnen skal ha konfrontert han om problemet, men de to fortsatte likevel å være et par. Det var ikke før i 2012, da kvinnen begynte å merke noen mistenksomme spor på kroppen at hun spurte han om han hadde misbrukt henne.

Den norske mannen innrømmet på e-post at han hadde voldtatt henne flere ganger mens hun sov. Han fortalte at det var kun for nytelsens skyld, og at han ikke hadde intensjoner om å såre henne.

Det holdt likevel ikke for juryen.

Kvinnen fortalte i retten at livet hennes var blitt ødelagt av det hun hadde opplevd, og at hun måtte slutte i jobben sin og flytte hjem til foreldrene på grunn av de psykiske skadene hendelsene hadde påført henne.