TOM FOR CENTS: Curtis «50 Cent» Jackson har erklært seg selv konkurs etter et mega-saksmål. Her på fest i Jersey i mai. (Photo by Charles Sykes/Invision/AP)
TOM FOR CENTS: Curtis «50 Cent» Jackson har erklært seg selv konkurs etter et mega-saksmål. Her på fest i Jersey i mai. (Photo by Charles Sykes/Invision/AP)

Ikke en cent igjen for 50 Cent

En sextape på avveie ble stjernens økonomiske undergang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rapperen Curtis Jackson har et artistnavn som handler om småpenger, og det er også alt han har igjen etter å ha tapt nok et søksmål i millionklassen, skriver TMZ.

Rapperen ble saksøkt etter at han spredde en privat sexvideo med tobarnsmoren Lastonia Leviston i 2009.

Grunnen til at han spredde de private bildene, skal være at han ville henge ut rapkollegaen Rick Ross, som var faren til en av Levistons barn.

Må betale millionsummer

Retten bestemte i forrige uke at 50 Cent må betale 5 millioner dollar (over 40 millioner kroner) i erstatning til Leviston.

Dette kommer like etter at rapperen også tapte en rettssak hvor han ble anklaget for å stjele designet på hodetelefoner fra et firma, og han ble dømt til å betale 17,2 millioner dollar (138 millioner norske kroner).

Søker konkursbeskyttelse

Wall Street Journal melder at 50 Cent søkte om konkursbeskyttelse mandag.

Det betyr at han ber om tid til å finne en løsning før kreditorene hiver seg over det som er igjen av verdier. Dersom han ikke klarer å redde selskapet, vil alt plukkes fra hverandre og selges.

Økonomimagasinet Forbes estimerte i fjor at 50 Cent er god for 155 millioner dollar. 

Rapperen melder selv inn mandag at han har verdier på mellom 10 og 50 millioner dollar – men gjelda er minst like stor som verdiene.