STØTTES: Ivan Basso får støtte fra både lagkamerater og konkurrenter etter mandagens sjokkbeskjed.  AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
STØTTES: Ivan Basso får støtte fra både lagkamerater og konkurrenter etter mandagens sjokkbeskjed.  AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG

Holdt pressekonferanse til ære for Basso

Både lagkamerater og konkurrenter viser sin støtte til Ivan Basso etter sjokkbeskjeden.

Mandag formiddag kom den italienske veteransyklisten Ivan Basso med sjokkbeskjeden om at han hadde fått påvist testikkelkreft.

Etter at 37-åringen var involvert i en velt på den femte etappen av årets Tour de France, kjente Basso smerter i den venstre testikkelen. Mandag morgen var Tinkoff Saxo-rytteren inne til undersøkelse, hvor han fikk den tunge beskjeden.

Sjokkerte lagkamerater

Alberto Contador var den første til å vise sin medfølelse overfor mannen som skulle være en av spanjolens viktigste hjelperyttere til å vinne Touren sammenlagt.

– Det var et hardt slag for laget. Jeg hadde aldri forestilt meg dette. Nå må vi støtte Ivan og familien hans, sa en gråtkvalt Contador på pressekonferansen hvor Basso slapp bomben.

Fjorårets vinner av klatretrøya, Rafal Majka, er også en av Contadors viktigste menn i fjellene - og var optimistisk med tanke på Bassos fremtid.

– Det var litt skummelt å få nyheten, men vi skal støtte ham 100 prosent. Ivan er en sterk fyr, og kanskje vi ser ham i Paris. Hvem vet - kanskje vi også ser ham i Vueltaen senere i år, sa Majka.

Holdt pressekonferanse til ære for Basso

Et annet lag som sikter seg inn på gul trøye, Movistar, vurderte å avlyse sin pressekonferanse - men gjorde helomvending til ære for Basso.

– Jeg ønsker han alt det beste i verden. Dette er virkelig trist, men jeg kan ikke gjøre annet enn å ønske ham masse lykke til, sa Alejandro Valverde.

– Det var en veldig trist nyhet å få, og vi er alle veldig langt nede. Jeg vil ønske ham alt det beste på vegne av hele laget, sa Nairo Quintana.

Støttes fra alle hold

Astana har tatt til Twitter for å vise sin støtte til Basso med meldingen «Forza @ivanbasso». Lagets kaptein, Vincenzo Nibali, er tidligere lagkamerat med Basso fra tiden i Liquigas-Cannondale.

– Det var en vanskelig nyhe å få. Jeg håper ikke det er alvorlig, men at han kommer seg raskt, sa Nibali.

Sky-kaptein Chris Froome har også lagt ut en melding hvor de ønsker italieneren hell og lykke i kampen mot kreften.

Vår egen Alexander Kristoff var også rask med å uttrykke sin omtanke.

– Det er dumt å høre. Vi får håpe de har funnet det ut tidlig nok slik at han kan bli frisk og komme tilbake. Jeg ønsker ham lykke til og håper han blir frisk så fort som mulig, sa Kristoff til TV 2.