Her får Michael Douglas se videoen hvor norske Maya Vik hyller ham

Artisten Maya Vik (35) har laget låt og dataspill om Hollywood-stjernen Michael Douglas (70).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske artisten Maya Vik (35) er en stor fan av Hollywood-stjernen Michael Douglas (70). Så stor fan er hun, at hennes siste singel er dedikert til skuespilleren. 

– Det er en tribute-låt, som er en hyllest til han og hans karakterer. Jeg har alltid vært stor fan av Michael Douglas og filmene han spiller i, sier Vik til TV 2. 

Låten er produsert av den norske DJen og produsenten Lindstrøm, og den har navnet «Y.M.D.», kort for «Young Michael Douglas».

Musikkvideoen til låten er en guide til et dataspill, hvor karakteren i spillet er Michael Douglas. Spillet går ut på at man skal fange flest mulig katter før de treffer bakken. Spillet kan du spille på Viks nettside. 

Douglas: – Dette er fantastisk

TV 2 møtte nylig Douglas i London for å prate om hans rolle i den nye, amerikanske superhelt-filmen «Ant-Man», som nå går på norske kinoer. Da fikk han se Viks video.

– Se på det, utbryter Douglas og ler.

– Kan du sende dette til meg? Dette er fantastisk. Jeg gleder meg til å se det, sier han til TV 2s reporter.

Se video i toppen av saken. 

DOUGLAS-FAN:  Den norske artisten Maya Vik (35). Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
DOUGLAS-FAN:  Den norske artisten Maya Vik (35). Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Kunne gått begge veier

Vik forteller at helt siden hun lanserte låten og musikkvideoen, har hun hatt et ønske om at Douglas selv skal se den. 

– Det er helt fantastisk at han sett videoen. Jeg er glad for at han likte det, for det kunne gått begge veier, sier Vik.

Både låten og musikkvideoen spiller på Douglas' kreftdiagnose, som han fikk for fem år siden. I 2010 fikk Douglas strupekreft, og i et intervju med The Guardian avslørte han at årsaken til kreften var oralsex. Han fortalte at han ble smittet av HPV-viruset gjennom oralsex, og dermed fikk strupekreft.

Spillet gir et hint til oralsexen, ettersom Douglas springer rundt og fanger katter med munnen. På engelsk brukes ordet «pussy» om både katt og vagina.

– Man kan tolke videoen som man vil, sier Vik. 

P Diddy lanserte videoen

Vik fikk med seg store navn da låten ble lansert tidligere i år. Musikkvideoen hadde premiere på nettstedet til P Diddy, Revolt TVI videoen opptrer den amerikanske kjendisbloggeren og TV-personligheten Perez Hilton, som tidligere har skrevet om Viks musikk. 

– Da vi lagde videoen, ønsket vi egentlig å ha Douglas til å spille spillet. Men vi endte opp med å få med Perez, sier Vik.  

Ideen bak videoen var å spille videre på 80-tallssounden som låten har. 

– Låten litt retro, akkurat som om den er tatt i fra 80-tallet. Vi ville bygge et konsept, og da passet det bra med et retro TV-spill, sier hun. 

Vik slo for alvor gjennom med bandet Montée i 2009, da de fikk Spellemannprisen for beste popgruppe. I de to siste årene har hun holdt til i New York som soloartist, og i september legger hun ut på turne i USA.