Harald Zwart og Michael Douglas med nytt stjerne-samarbeid

Den norske regissøren og Hollywood-stjernen skal lage en norsk TV-serie om oljefondet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et intervju med TV 2 avslører Hollywood-stjernen Michael Douglas (70) at han er i gang med et nytt prosjekt som involverer den norske regissøren Harald Zwart (50). 

–  Jeg var så heldig å få jobbe med min kjære venn Harald Zwart på filmen «One Night At McCools», som er en av mine favorittkomedier. Han og jeg snakker sammen om å gjøre et prosjekt i Norge, som skal handle om det norske oljefondet, sier Douglas til TV 2.

Hollywood-skuespilleren, som også er filmprodusent, forteller at prosjektet fremdeles er i startfasen. 

– Det kan hende at innspillingen vil foregå i Norge, om vi får i gang prosjektet, sier Douglas.

Se video av intervjuet øverst i saken. 

Zwart regisserer

Prosjektet Douglas snakker om er den norske TV-serien «Oljefondet», som produseres av Harald Zwarts produksjonsselskap Zwart Arbeid. 

JOBBER SAMMEN: Veslemøy Ruud Zwart og Harald Zwart skal produsere og regissere TV-serien «Oljefondet». Foto: NTB Scanpix
JOBBER SAMMEN: Veslemøy Ruud Zwart og Harald Zwart skal produsere og regissere TV-serien «Oljefondet». Foto: NTB Scanpix

Zwart skal selv regissere TV-serien, mens hans kone Veslemøy Ruud Zwart er eksekutiv produsent. 

For noen måneder siden fikk prosjektet innvilget fire millioner kroner i støtte fra Norsk Filminstitutt. Serien har et totalbudsjett på over 23 millioner kroner, ifølge Norsk Filminstitutt.

Serien, som skal sendes på TVNorge, skal følge livet til de som arbeider med det norske Oljefondet.

Norsk Filminstitutt beskriver serien som «en dresskledd finans-serie med subtil humor».

– Manuset gir et skråblikk på de absurde situasjonene som oppstår når man skal passe på denne ufattelige store pengebingen med sparepengene til det norske folk, skriver Norsk Filminstitutt om serien.

Bekrefter serien

Produsent Espen Horn bekrefter overfor TV 2 at det er denne TV-serien samarbeidet mellom Zwart og Douglas gjelder, men vil ikke gi noen ytterligere kommentar om Douglas sin rolle i prosjektet. 

Det har ikke lykkes TV 2 å få en kommentar fra Zwart.

STJERNESPEKKET DEBUT: Michael Douglas og Liv Tyler spilte i filmen «One Night At McCools», som var Harald Zwarts Hollywood-debut. Foto: Stella Pictures
STJERNESPEKKET DEBUT: Michael Douglas og Liv Tyler spilte i filmen «One Night At McCools», som var Harald Zwarts Hollywood-debut. Foto: Stella Pictures

Innspillingen av serien er ventet å starte i høst, og det skal foregå i Oslo og Akershus, ifølge NRK. 

Hollywood-regissør

Zwart og Douglas jobbet sammen for første gang for 14 år siden. I 2001 debuterte Zwart som Hollywood-regissør med filmen «One Night At McCools». Douglas var produsent, og han hadde i tillegg en sentral rolle i filmen. 

Senere har Zwart regissert Hollywood-filmer som «Agent Cody Banks», «The Karate Kid» og «The Mortal Instruments: City of Bones».

For tiden jobber Zwart med en norsk film om krigshelten Jan Baalsrud, som overlevde et sabotasjeoppdrag under andre verdenskrig. 

Michael Douglas er for øyeblikket aktuell med spillefilmen Ant-Man, som har Norges-premiere 22. juli.