Den spanske angriperen Pedro står på ønskelisten til Jose Mourinho.
Den spanske angriperen Pedro står på ønskelisten til Jose Mourinho.

Fotballryktene: – Chelsea vil hente Barcelona-stjerne

Og Manchester City rydder plass til Raheem Sterling.  

Ny uke - nye rykter! Sesongen kommer nærmere for hver sommerdag som går. Flere og flere klubber setter kursen mot fjerne kontinent for turnéer, treningsleirer og oppkjøringskamper. Noen blir igjen hjemme, mens noen blir invitert med i siste liten.

Her er mandagens heteste rykter.  

Manchester City rydder plass i stallen til Raheem Sterling og da er Edin Dzeko en av spillerne som fort kan forsvinne. Bosnieren startet kun elleve seriekamper i fjor og har kontrakt med de lyseblå til juni 2018.

29-åringen skal nå være på vei til Roma. Daily Mail skriver at den italienske klubbens sportsdirektør, Walter Sabatini, ankom Manchester søndag kveld for å forhandle frem en avtale.  City ønsker seg 248 millioner kroner for Dzeko, mens Roma tilbyr 174 millioner for en femårskontrakt.    

Chelsea og Jose Mourinho har kastet sine øyne på den spanske kantspilleren Pedro. Ifølge den spanske avisen Sport er 27-åringen til salgs for rundt 275 millioner kroner, noe Chelsea kan komme til å matche. Pedro har vært Barcelona i 11 år og har denne sesongen fått mindre spilletid etter at trioen Luis Suarez, Neymar og Lionel Messi for alvor fant formen. 

– Situasjonen min er komplisert. Man vil spille mer og man er mer fornøyd når man spiller, men det er vanskelig her, sier Pedro ifølge spanske medier.

Paul Pogba har vært koblet til de fleste storklubbene i Europa og City er intet unntak. Daily Star melder at en overgang trekker ut på grunn av at en tidligere representant for Pogba sitter med en liten andel i bilderettighetene til 22-åringen.

I tillegg er Juventus-direktør Giuseppe Marotta flere ganger blitt sitert på at de ikke kommer til å selge sine beste spillere, med mindre de selv ber om å bli solgt.  Også Barcelona, Real Madrid, Chelsea og United har vist interesse for franskmannen, som etter sigende helst kunne tenke seg en overgang til Barcelona. Det er ikke nødvendigvis slik at den drømmen blir en realitet, for mandag melder Daily Mail at Pogba ikke er en prioritert overgang for katalanerne. 

I den røde delen av Manchester forbereder Louis van Gaal ankomsten til Bastian Schweinsteiger og Morgan Schneiderlin og begge skal etter sigende være med på flyet til Seattle mandag ettermiddag. David de Gea forventes også å sitte på samme flyet, til tross for at mye tyder på at han forsvinner til Real Madrid. Van Gaal ønsker en snarlig løsning på situasjonen og ifølge The Mirror kan United komme til å godta et bud på rundt 375 millioner kroner for sisteskansen.  

Southampton må nok en gang se flere sentrale spillere forsvinne og når de nå også mister Schneiderlin, ser Ronald Koeman til hjemlandet for å finne en erstatter for franskmannen.  Feyenoords kaptein, Jordy Clasie er mannen som skal fylle hullet på Southamptons midtbane. Clasie var ikke med da Feyernoord spilte treningskamp mot Fortuna Düsseldorf søndag og Daily Mail melder at en overgang skal være i orden i løpet av de neste 72 timene.  

Liverpool dro søndag på treningsleir til Asia.  Foruten Sterling ble også Mario Balotelli igjen i England. Nå spekuleres det i om at italieneren kan returnere til hjemlandet og da Fiorentina. Ifølge italienske Mediaset kan det bli aktuelt å bytte italienske Mario mot tyske Mario Gómez.  Det skal i utgangspunktet være snakk om utlån begge veier. 

30-åringen står kun med fire mål på 20 kamper for Fiorentina i Serie A forrige sesong, men Brendan Rodgers skal være sikker på at han klarer å blåse liv i karrieren til mannen som ble kåret til årets spiller i Tyskland i 2007.