HAR FÅTT DØDSDOM: Bosse Larsson (81) og kona Lisbeth Larsson (71) fikk beskjeden om at de begge skal dø av uhelbredelig kreftsykdom. Foto: Stella Pictures
 FOTO: STELLA PICTURES / TV 2
HAR FÅTT DØDSDOM: Bosse Larsson (81) og kona Lisbeth Larsson (71) fikk beskjeden om at de begge skal dø av uhelbredelig kreftsykdom. Foto: Stella Pictures FOTO: STELLA PICTURES / TV 2

SVENSK TV-LEGENDE VAR ÅPENHJERTIG OM SYKDOMMEN:

Bosse Larsson (81) tapte mot kreften

Den folkekjære svenske TV-legenden sovnet natt til søndag inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skjedde etter lang tids sykdom. Den siste tiden ble han pleiet på sykehus, og da han sovnet inn var han omgitt av sin nærmeste familie.

Han er kjent for flere generasjoner av svensker:

Fra å være assisterende kameramann på SVT, gikk Larsson over til å bli en av Sveriges mest populære ansikt som programleder for blant annet Nygammalt og den svenske versjonen av Allsang på grensen, Allsang på Skansen. Det er kanskje Nygammalt, som gikk på NRK, han er mest kjent for i Norge. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PROGRAMLEDER: Bosse Larsson, her som programleder i et juleprogram på SVT i 1971. Foto: Stella Pictures
 FOTO: STELLA PIX / STELLA
PROGRAMLEDER: Bosse Larsson, her som programleder i et juleprogram på SVT i 1971. Foto: Stella Pictures FOTO: STELLA PIX / STELLA

Han var de siste månedene åpen om at det gikk mot sluttenBåde han og hans kone Lisbeth Larsson (71) hadde nemlig fått beskjed om at de lider av uhelbredelig kreft, skrev Expressen i april.

For tre år siden fortalte Larsson om prostatakreften som han hadde blitt operert for, og om Lisbeths benmargskreft. Etter lange behandlinger trodde de lidelsene var over og at de var kvitt kreftspøkelset.

Lykken ble imidlertid kortvarig. For vel ett år siden ramlet Larsson sammen og fikk et alvorlig krampeanfall. Seks timer senere våknet han på sykehuset, og beskjeden han fikk, var nedslående:

– Jeg hadde en svulst på hjernen. Svulsten var ikke mulig å behandle. Den har vært under kontroll i ett år, men den kan ikke opereres eller stråles. Det er bare å telle dagene, for nå vokser den, sa han i april.

– Jeg vet at denne elendigheten kan gjøre det slutt på livet mitt hvilken dag som helst nå.

Og vel tre måneder senere var det slutt.