Van Garderen jublet for BMC-seier etter dramatisk sekundstrid

Chris Froome beholder ledertrøyen etter andreplass på lagtempoen.

Det ble en sekundstrid på søndagens lagtempo mellom forhåndsfavorittene BMC og Team Sky. I mål skilte det kun 62 hundredeler mellom lagene – og det var kaptein Tejay van Garderen som kunne juble for etappeseier sammen med BMC.

– Fantastisk
Til tross for andreplassen beholder Chris Froome ledertrøyen i rittet når rytterne nå får en velfortjent hviledag. Nærmeste utfordrer i sammendraget er nettopp van Garderen, som var strålende fornøyd etter seieren sammen med laget.

– Det er ingen bedre følelse. Dette er en lagsport, men ofte er det kun én som får æren. Det er fantastisk å kunne gå opp på podiet sammen med laget å vite at alle ga hundre prosent og ofret seg for å vinner, sier van Garderen til TV 2.

Nå øyner van Garderen muligheten til å kutte det tolv sekunder store forspranget Froome har på ham i sammendraget.

– Jeg håper jeg kan være med å kjempe om seieren i Touren. Man vet aldri. Nå må vi komme oss gjennom hviledagen, så begynner den viktige kampen om sammendraget, sier van Garderen.

– Frustrerende
Froome går inn i Pyreneene med et strålende utgangspunkt etter en mer enn godkjent første uke i Touren. Den kenyansk-fødte briten var fattet etter det marginale nederlaget for BMC søndag.

– Vi ville gjerne vinne, men alle ga alt. Vi må være fornøyde med det. Det var så nære. Guttene gjorde en kjempejobb i dag, sier Froome.

Én av rytteren Froome dro frem i intervjuet etter målgang var Geraint Thomas. Briten gjorde en kjempejobb for Team Sky på de 28 kilometerne og var en av hovedgrunnene til at laget kjempet om seieren.

– Det er frustrerende å tape med så liten margin. Vi ville virkelig vinne. Vi trodde vi skulle klare det, sier Team Sky-rytter Geraint Thomas til TV 2.

Den niende etappen skapte ikke de helt store differansene i sammendraget. Sammen med et solid Movistar-mannskap klarte Nairo Quintana å komme seg i mål til en tredjeplass fire sekunder bak BMC. Den lille kolombianeren smilte og var tydelig fornøyd i målområdet etter prestasjonen. 

For Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Vincenzo Nibali (Astana) ble det noen flere sekunder i sekken. Tinkoff-Saxo endte 28 sekunder bak BMC, mens Astana fulgte ytterligere sju sekunder bak.

Se komplett resultatliste fra etappen og sammenlagtstillingen her!

– Mistet to mann tidlig
Edvald Boasson Hagen brukte tempokreftene sine og gjorde mye av jobben i front for MTN-Qhubeka. Det sørafrikanske laget endte på 19. plass.

– Jeg og Steve (Cummings) tok hoveddelen av føringene, men jeg følte det gikk bra. Men vi måtte vente litt en periode fordi vi mistet litt folk, så vi tapte litt. Det var en fin gjennomkjøring, sier Boasson Hagen til TV 2.

Alexander Kristoff kom i mål blant de fem første på Katjusja-laget, som bare var sju ryttere på startstreken. Det ble tøft for de røde og hvite, men Kristoff & Co. presset seg inn på 18. plass – tre sekunder foran MTN-Qhubeka.

– Vi mistet to mann ganske tidlig. Da kunne vi ikke miste flere. Vi slet med å holde oss sammen. Vi visste at den siste bakken var tung for meg og Marco (Haller), men vi skulle gjerne hatt Thiago (Machado) der som er bedre i bakkene. Han er normalt sett bedre enn oss på tempo, men jeg vet ikke helt hva som skjedde, sier Kristoff.