Helland herjet på ny: – Han er altfor god for Tippeligaen

Rosenborg tok seg greit av Odd og økte forspranget i toppen av Tippeligaen.

Rosenborg-Odd 3-0

Se høydepunktene i videovinduet øverst!

Rosenborg tar kort sommerferie med fem poengs margin til neste lag på toppen av Tippeliga-tabellen, etter en overbevisende 3-0-seier hjemme mot Odd søndag.

Pål André Helland, tross skadeproblemene, spilte en time på Lerkendal og scoret 2-0-målet for Kåre Ingebrigtsens lag.

– Helland er for god for Tippeligaen. Grunnen til at han fremdeles er der er alt det tullet han har drevet med tidligere, som yngre, og det sier han jo selv også. Det har handlet om livsstilen, hvordan man skal trene, oppførelsen hans og fokuset på fotball.

– Han har kastet bort en del år, nå har han litt skadeproblemer, men det er ikke noen tvil om at gutten er altfor god for Tippeligaen. Spørsmålet er om Rosenborg får beholde ham de kommende årene, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal i TV 2s FotballXtra-studio.

– Han har vært Tippeligaens klart beste spiller, og innehar noen kvaliteter som ingen andre i Tippeligaen har per dags dato. Gullet kommer til å gå til Trondheim med klar margin, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballKveld.

Før Hellands scoring hadde Ole Kristian Selnæs gitt RBK ledelsen, mens Tippeligaens toppscorer Alexander Søderlund satte inn 3-0-målet. Dermed benyttet de seg optimalt av Stabæks poengtap tidligere på ettermiddagen.

Les også: Stabæk skuffet på ny - kjemperedning reddet poeng

Hvem har du på ditt lag? Spill Tippeliga-manager
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Søderlund og Helland er nå nummer én og tre på toppscorerstatistikken i norsk fotballs øverste divisjon, med 14 og ti scoringer. 

Selnæs briljerte også. RBK-sjefen: – Ole skal være her
Ole Kristian Selnæs har også vært toneangivende i Rosenborg-laget som troner øverst på Tippeliga-tabellen, og søndag var det nettopp hans scoring som fikk i gang oppgjøret mot Odd.

21-åringens skudd fra langt hold gikk via Vegard Bergan og i nettet, og var det eneste målet i 1. omgang på Lerkendal.

– Vi ligger og stanger. Jeg tror aldri jeg har spilt på Lerkendal mot et lag som ligger så lavt. Vi må opp med tempoet litt, men jeg synes vi gjør en bra 1. omgang, sa målscoreren i pausen.

– I dag var han fantastisk, og han fikk brukt hammeren også. Det var et tungt skudd, som forandrer retning, men Ole var fantastisk i dag, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen etter kampslutt. 

Ryktene om en Selnæs-overgang bort fra Trondheim blir neppe færre etter søndagens innsats.

– Jeg kan ikke si noe om hva som vil skje. Det vet man aldri. I fotball kan ting skje over natta, sa RBK-profilen til TV 2 tidligere denne uken.

Les også: Selnæs er informert om interesse: – I fotball kan ting skje over natta

– Dere har sagt nei til et bud på 20 millioner. Har du lyst til å skrive summen dere må ha for å selge ham? spurte C More-reporter Vegard Vaagbø etter kampslutt.

– Du har ikke plass på den boken der. Ole skal være her, svarte RBK-sjefen.

Søderlunds 3-0-mål kom også etter en positiv Selnæs-involvering. Hans hjørnespark fant veien til toppscorerens lugg, og headingen var kontant til 3-0. 

På overtid var det for øvrig utrolig at ikke John Hou Sæter la på til fire. Innbytterens skudd traff begge stolpene bak Sondre Rossbach.

Helland: – Det var i hvert fall ikke noe Barcelona-tall over ballbesittelsen deres i dag
Det var for øvrig ikke bare Selnæs som var kritisk til Odds tilnærming til kampen.

– De var veldig lave. I dag tror jeg vi hadde mest ballbesittelse mot dem også, så da kan det vel faktisk hende at vi fortjente å vinne mot Odd.

– Er det noen du har lyst til å gi et stikk til?

– Det er vel bare å lese mellom linjene etter det Fagermo sa sist, men det var vel i hvert fall ikke noe Barcelona-tall over ballbesittelsen deres i dag, sa Pål André Helland etter kampslutt.

– Vi er ikke så gode som vi har vært. Enkelt og greit. I dag møter vi et lag som er klart bedre enn oss. Det har vi ikke gjort i de andre kampene. Det var ikke matchplanen å være så defensive som vi var i 1. omgang, men vi ble dessverre det, sa Dag Eilev Fagermo selv etter kampslutt.

Lagoppstillinger:

Rosenborg: André Hansen - Jonas Svensson, Stefan Strandberg, Hólmar Örn Eyjólfsson, Jørgen Skjelvik - Mike Jensen, Ole Kristian Selnæs, Fredrik Midtsjø (John Hou Sæter, 81.) - Pål André Helland (Riku Riski, 58.), Alexander Søderlund (Tomás Malec, 77.), Tobias Mikkelsen

Odd: Sondre Rossbach - Espen Ruud, Vegard Bergan, Steffen Hagen, Thomas Grøgaard - Håvard Storbæk (Rafik Zekhnini, 54.) , Fredrik Oldrup Jensen, Jone Samuelsen, Fredrik Nordkvelle (Oliver Berg, 54.), Bentley - Olivier Occéan (Ole Jørgen Halvorsen, 77.)