Martin (30) lager Norges svar på Indiana Jones

Eventyrfilmen «Benjamin Falck og Dødsdolken» skal trollbinde kinogjengerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den unge regissøren Martin Sofiedal lever for film. Han er for tiden helt i startfasen av sitt livs største prosjekt med eventyrfilmen «Benjamin Falck og Dødsdolken».

Latterkrampe på settet

Filminnspillingen har så vidt begynt, men Sofiedal har stor tro på prosjektet. Med seg på laget har han en gjeng dyktige skuespillere. Blant andre Trond Fausa Aurvåg (42) kjent fra blant annet «Lilyhammer» og «Neste sommer».

– Han er en fantastisk person, og en legende i mine øyne, skryter Sofiedal om skuespilleren.

Fredrik Skogsrud Forrester (26) spiller hovedrollen som eventyreren Benjamin i filmen, og sier seg enig i regissørens utspill.

– Jeg holdt på å le meg ihjel på sett. Jeg kan faktisk si at det er den tøffeste scenen jeg har spilt inn, fordi det var så vanskelig å ikke le når Trond satte igang. Alle hadde latterkrampe, sier 26-åringen.

– Norges svar på Indiana Jones

Forrester gleder seg veldig til fortsettelsen av innspillingen, og sammenligner filmen med et velkjent Hollywoodeventyr.

– Når jeg skal fortelle kort om filmen, pleier jeg å si at det er som Norges svar på Indiana Jones. Bare en litt mer ydmyk fremførelse, for det er jo en fyr som har lyst til å bli skattejeger, ikke en som er det, sier Forrester.

Handlingen foregår stort sett i Marbella, hvor Benjamin drar for å oppdrive en hemmelig skatt. Han tar med seg kjæresten Jenny, som er skeptisk til hele skattejakten.

– Jeg ser veldig mye av meg selv i karakteren, og ser mye i forholdet til meg selv og kona i Benjamin og Jenny. Jeg er litt den kunstneriske fyren som går etter crazy ting i livet. Mye i historien er basert på det, forteller Sofiedal.

Lagde fanfilm i USA

Det hele startet i Hollywood for 30-åringen fra Oslo. Sofiedal lagde en fanfilm for sitt favoritt playstation-spill «Uncharted», og ble godt lagt merke til i USA.

Filmen har nå over 300.000 visninger på YouTube.

– Jeg ble umiddelbart forelsket i den serien, og det gjorde at jeg for noen år tilbake ville lage en fanfilm. Jeg fikk kjemperespons! Jeg fikk jo komme og møte de som har laget spillet, og de ble store fans av det jeg hadde gjort. 

Da Sofiedal i tillegg ble skrevet om i prestisjefylte The Hollywood Reporter begynte ballen å rulle. Det ga mersmak for filmentusiasten.

– Det er klart det var jo en ledetråd til å lage en film som dette, sier han og refererer til «Benjamin Falck og Dødsdolken».

Samler inn penger

Filmen er ennå ikke finansiert, men filmskaperne håper å samle inn nok penger til å få gjennomført filmen på en god måte.

– Vi har egentlig bare kastet oss ut i det i håp om at folk synes det er såpass kult at de vil støtte oss. Det er en veldig annerledes måte å lage film på enn slik man vanligvis gjør. Vi har allerede filmet første del av filmen bare med våre egne oppsparte midler, sier han.