JUBEL: TIL-gutta jubler for scoring mot Sandefjord.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix FOTO: NESVOLD, JON OLAV /
JUBEL: TIL-gutta jubler for scoring mot Sandefjord. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix FOTO: NESVOLD, JON OLAV /

Rekdal tipper seier til Tromsø

Håndplukket Tromsø-Start og svensk gullkamp til oddskupongen på søndag.

TROMSØ - START (TIPPELIGAEN) H: 1,70 U: 3,55 B: 4,15
Tromsø ligger fortsatt under streken, men de har tatt en del poeng i det siste. Hjemme på Alfheim har de strake seire over Molde og Haugesund, og de tok poeng mot Odd før det. Borte er det verre, men de spilte 1-1 mot Sandefjord sist. Start slo til med hele 4-1 over Stabæk forrige runde, de har nå tatt syv poeng på de tre siste kampene. Det ser bra ut, og det kan kanskje se ut som om spillerne har respondert på Mjeldes beskjed om at han går etter sesongen. En siste innsats for sjefen? Uansett, borteformen til Start er ikke all verden selv om de slo svake FK Haugesund og spilte uavgjort mot U-spesialist Odd på de to siste. Hans Nordbye, William Frantzen og Gudmund Kongshavn er fortsatt ute for Tromsø, spissen Zdenek Ondrasek er ute med karantene for "Gutan". Start mangler antagelig bare langtidsskadde Jesper Mathisen.

KONGSVINGER - FØRDE (0-1) (ODDSEN-LIGAEN) H: 1,65 U: 3,90 B: 2,90
Kongsvinger gikk på sitt andre tap i år med 2-3 for Stjørdals-Blink sist, ganske overraskende. Men de har fortsatt en god ledelse i serien, de er ni poeng foran Florø. Førstekeeper Otto Fredrikson er på kortsiktig utlån til Vålerenga, men de har en bra reserve i Alexander Pedersen. Førde tapte 2-3 for HamKam hjemme sist, men de slo Ålesund 2 og Nardo i rundene før. Kongsvinger har vært i en klasse for seg hittil, og de har vunnet alle hjemmekampene denne sesongen. 

IFK GÖTEBORG - NORRKÖPING (ALLSVENSKAN) H: 1,65 U: 3,35 B: 4,30
Toppkamp i Allsvenskan. IFK Göteborg leder serien med 33 poeng, IFK Norrköping er helt oppe på andreplass med 30. Utrolig imponerende av “Peking” som sist vant Allsvenskan i 1992, og som endte på tolvte plass forrige sesong. Norrköping slo seriemester Malmö FF 3-1 sist, og laget har ikke tapt siden april. IFK Göteborg er meget sterke hjemme, sist slo de topplaget Elfsborg 1-0. De har ett hjemmetap for Malmö, og de klarte bare 2-2 mot GIF Sundsvall på bortebane sist. Men her er det toppkamp med mye folk på tribunen - Rekdal tror Blåvitt vinner.