BLIR: Aston Villas Fabian Delph (25) blir i klubben og går ikke til Manchester City. AP Photo/Alastair Grant
BLIR: Aston Villas Fabian Delph (25) blir i klubben og går ikke til Manchester City. AP Photo/Alastair Grant

Sannsynlig at Manchester City ikke ga garantier for spilletid

Les Kasper Wikestads transferblogg.

At Fabian Delph snur da nesten hele Fotball-England tror det kun er formaliteter som gjenstår før han blir Manchester City-spiller er ikke sensasjonelt. Men det er ikke langt fra. Og det er også et tydelig bevis på at under Silly Season er ingenting sikkert før det er sikkert.

Jeg husker en gang midt på 90-tallet, da Erik «Myggen» Mykland var en av Norges største stjerner og spilte for Start. Siste serieomgang var mot Vålerenga, og bannerne hang på gamle Japp-tribunen på Ullevaal stadion, der VIF-supporterne ønsket ham velkommen. De aller fleste var sikre på at «Myggen» skulle signere for Oslo-klubben etter sesongslutt. Det var «Myggen» også.

Men det skjedde aldri. Og «Myggen» forklarte: - Jeg la meg i Vålerenga, men våknet opp i Start.

Og det ser ut til at det er nøyaktig det samme som har skjedd med Fabian Delph.

Medisinsk sjekk var booket i Manchester. Det har helt sikkert vært samtaler. Aston Villa har stått maktesløse tilbake, all den tid Delph har hatt en utkjøpsklausul på £8 millioner. De var klare til å vinke farvel til sin engelske juvel. Erstatter var til og med hentet i Idrissa Gueye.

Men Delph våknet opp i Aston Villa. Mange Villa-supportere ble forurettede da det så ut til at Delph kom til dra, kun et halvt år etter å ha signert ny kontrakt på Villa Park. Og det kan man forstå etter uttalelser som «I am a loyal person and committing my future will hopefully show everybody what type of guy I am», etter kontraktssigneringen i januar.

Kanskje har Delph fått med seg dette, og kanskje har dette fått han til å tenke seg om en gang til. Enda mer sannsynlig er det at han i samtaler med Manchester City ikke har fått noen garantier om hverken spilletid eller posisjon.

Delph er 25 år. Formen hans for Villa ga ham landslagsdebuten i september i fjor (mot Norge), og han er en av Tim Sherwoods viktigste menn. Han er avhengig av å spille fast. Å være en nøkkelspiller for Aston Villa gir han også langt større muligheter til å spille i neste års EM, enn å være rotasjonsspiller på Etihad.

Delph la seg i Manchester City, men våket i Aston Villa, og skal etter sigende ha ringt Sherwood for å fortelle manageren om beslutningen. Delph er nemlig ikke med på lagets pre season-tur, men det har ingenting å gjøre med Manchester City. Delph venter nemlig sitt andre barn i disse tider, og har fått fri til det.

Lykke for Delph – og dobbel lykke for Villa-supporterne som nå har både Delph og Gueye. Det høres slett ikke verst ut.

Leicester er managerløse, men trenger ikke være det altfor lenge. Martin O’Neill kan fort gjøre comeback. Mannen som rykket Leicester opp til Premier League, og som tok dem til to Ligacup-triumfer sist han var i klubben. Om ikke Leicester kommer til enighet med det irske fotballforbundet, sjekker nok Neil Lennon telefonen sin ganske ofte i disse tider.

Endelig er det optimisme å spore på St. James’ Park igjen. Med signeringen av Georgino Wijnaldum viser Newcastle at de ønsker å være med. Laget mangler fremdeles flere brikker, men det er en start. Jeg spådde stor suksess for Siem de Jong forrige sesong, men han gikk skadet hele sesongen. Nå spiller han treningskamper, og han kan bli en flott tilvekst. Flere nye spillere meldes på vei inn, blant andre Aleksandar Mitrovic.

Tilslutt må man nevne Petr Cechs nye draktnummer. 33-åringen med 333 Premier League-kamper valgte nummer 33. En ryggrad har også 33 ryggvirvler, og Cech ønsker å være en del av ryggraden til et mesterlag.

Høres veldig bra ut.