Bekreftet: Manchester United hentet forsvarsspiller

Torino bekreftet at de har solgt Matteo Darmian.

Det er ingen hemmelighet at Matteo Darmian (25) blir Manchester United-spiller, men nå er det offisielt.

Torino bekrefter lørdag kveld på sin hjemmeside at 25-åringen skal spille hjemmekamper på Old Trafford kommende sesong. Klubbpresident i Torino Urbano Cairo takker forsvarsspilleren for årene i klubben. Også Manchester United bekrefter overgangen på sin hjemmeside.

Darmian har signert en fireårskontrakt med Manchester United.

Se intervju med Darmian øverst i saken! Video fra MUTV.

– Fantastisk egenskap

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har elsket tiden jeg har hatt i Torino og jeg ønsker å takke klubben og fansen for alt de har gjort for meg, sier Darmian til klubbens hjemmeside.

– Jeg er sikker på at de forstår, at når muligheten kommer for å gå til den største klubben i verden, var det noe jeg måtte gjøre, fortsetter italieneren.

Louis van Gaal er strålende fornøyd med og kunne presentere 25-åringen.

– Matteo er en allsidig høyreback som også kan spille på venstresiden. Han er en sterk forsvarsspiller og har evnen til å komme fremover på banen i angrepsposisjon. Det er en fantastisk egenskap og det trengs i Premier League med det raske tempoet, sier Manchester Uniteds manager.

– Det er sant

Fredag gikk van Gaal langt på vei i å bekrefte overgangen da han presenterte Memphis Depay på en pressekonferanse.

– Jeg har lest om overgangen i media, og det som står der er sant, smilte van Gaal da.

Da journalisten spurte om han var på vei til Manchester for den medisinske testen fikk han følgende svar:

– Ja, det er han, sa van Gaal.

Tidligere lørdag bekreftet Bayern München at Bastian Schweinsteiger kommer til Manchester United. Darmian blir dermed klubbens tredje signering denne sommeren. Tidligere har klubben hentet nevnte Memphis Depay.

Overgangssummen skal ifølge engelske medier ligge på rundt 160 millioner kroner etter dagens kurs. Summen kan stige med ytterligere 20 millioner kroner om han blir en suksess på Old Trafford.

Onsdag gikk Torino-trener Giampiero Ventura ut og bekreftet overgangen til Sky Italia.

– Darmian vil spille i Mesterligaen med Manchester United. Det er en drøm som går i oppfyllelse for ham. Darmian fortjener en toppklubb som Manchester United, sa Ventura til TV-kanalen.