Teknisk trøbbel ødela for Boasson Hagen da franskmann overrasket

Edvald Boasson Hagen satt bra med, men fikk ikke muligheten til å kjempe om seieren.

I folkehavet opp den legendariske stigningen i Mur-de-Bretagne slo franskmannen Alexis Vuillermoz (27) knockout på sammenlagtfavorittene. Han vant i overlegen stil foran Dan Martin og Alejandro Valverde.

– Tapte alle plasseringene
Det var forhåpninger om at Edvald Boasson Hagen skulle være med å kjempe om etappeseier, men teknisk trøbbel ødela for MTN-Qhubeka-rytteren.

– Jeg var med og kjempet. Jeg giret opp på storskiven, og da falt kjedet av. Da ble jeg stående igjen på kilometersmerket og tapte alle plasseringene. Da blir det vanskelig å være med å kjempe, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Hvordan er den følelsen?

– Ikke bra. Det er sånn som kan skje.

Boasson Hagen trillet i mål på 53. plass – over minuttet bak etappevinner Vuillermoz.

– Jeg satt på hjulet til Sagan og følte at jeg satt bra med, men det hjelper ikke det. Jeg hadde i hvert fall krefter til å kjempe lenger oppe en det jeg endte på. Da er det surt å ikke kunne vise det. Det kommer forhåpentligvis flere dager, sier Boasson Hagen.

Se komplett resultatliste og sammenlagtstilling her!

Nibali tapte tid
Alle sammenlagtfavorittene kom samlet til mål – bortsett fra Vincenzo Nibali. Italieneren måtte gi noen meter på slutten og tapte dermed ti sekunder til sine argeste utfordrere Nairo Quintana, Chris Froome og Alberto Contador.

– Det var mye motvind, så det var lettere å ligge på hjul. Det var vanskelig å gjøre de store forskjellene. Det handlet mest om å se på de andre og forsikre meg om at ingen av det «store» stakk av, sier Froome.

Froome holder på den gule ledertrøyen, mens Peter Sagan kjørte seg inn i grønn trøye. Slovaken fra Tinkoff-Saxo-laget har også den hvite ungdomstrøyen. 

Daniel Teklehaimanot beholder den prikkete klatretrøyen.

Hjelperytter
I likhet med flere av spurterne i feltet måtte Alexander Kristoff bruke kreftene som hjelperytter på lørdagens etappe. Målet var å gi Joaquim Rodríguez en god plassering inn i den siste bakken. Det klarte nordmannen bra, men Rodríguez var ikke i stand til å kopiere bragden fra den tredje etappen i årets Tour.

– Jeg visste det ville bli en tøff avslutning, og vi håpte at Rodríquez skulle klare å gjøre noe. Det er vanskelig alene uansett, han har ikke så mye hjelp de siste to kilometerne, sier Kristoff til TV 2.

– Jeg vet ikke helt om han var helt alene eller om han hadde noen rundt seg da. Jeg prøvde i hvert fall å få ham frem. Han startet bakken ganske bra, så jeg tror han hadde en ok posisjon.

I opptakten til etappen handlet det naturligvis mye om Kristoffs lagkamerat Luca Paolini som fredag ble sendt hjem fra Tour de France etter en positiv kokain-prøve. Oppstyret påvirket ikke Kristoff altfor mye underveis på etappen.

– Når du er på sykkelen, glemmer du fort. Så da konsentrer du deg om hva du skal gjøre. Jeg har ikke tenkt mye på det, men såklart, det er litt spesielt. Alle i feltet har kommet og snakket om det. De synes synd på Luca, hvis han har et problem med det der. Uansett har det ingenting i sykkelfeltet å gjøre, og det er alle klare på, fortsatte Kristoff.

– Jeg var helt utslitt
For franskmennene ble det endelig noe å juble for i Tour de France. Vuillermoz' støt var det ingen som klarte å svare på. Lørdagens seier en markerer en opptur for 28-åringen etter tredjeplassen på etappen til Mur de Huy.

– I dag hadde jeg virkelig lyst til å prøve meg. Jeg ønsket å vinne, ikke bare få et godt resultat. Jeg har forsøket to-tre ganger. Den tredje gangen ble den rette! sier Vuillermoz

– Jeg var overbevist om at de skulle ta meg igjen. Men jeg bet tennene sammen. Og fortsatte å trykke på helt til mållinjen. Jeg var helt utslitt. Det er først nå jeg innser at jeg har vunnet. Det er helt enormt, sier Vuillermoz.