En drept og flere såret i eksplosjon i Kairo

En kraftig eksplosjon har rammet det italienske konsulatet i Egypts hovedstad Kairo, melder det statlige nyhetsbyrået Mena. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Én person ble drept i det som trolig var en bilbombeeksplosjon utenfor det italienske konsulatet i Egypts hovedstad Kairo lørdag morgen, opplyser landets helsedepartement. Fire andre ble såret i angrepet.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for eksplosjonen, melder Reuters. En sikkerhetskilde sier at den foreløpige etterforskningen peker i retning av at noen har festet en bombe under en bil og utløst den på avstand.

De første meldingene gikk ut på at to politimenn som var stasjonert utenfor bygget ble såret, i tillegg til tre forbipasserende, opplyser ambulansepersonell på stedet til AFP.
Eksplosjonen gikk av klokken 6.30 lørdag morgen, mens konsulatet var stengt. Deler av byggets fasade skal være ødelagt.

Konsulatet ligger et par hundre meter fra Egypts høyesterett, som tidligere har blitt forsøkt rammet av bombeangrep.

Hundrevis av soldater og politimenn er blitt drept av væpnede opprørere siden hæren styrtet den folkevalgte islamistiske presidenten Mohamed Mursi i 2013.

De dødeligste angrepene har rammet Sinai-halvøya, men også Kairo og andre byer langs Nilen har blitt rammet tidligere.To politimenn som var stasjonert utenfor bygget ble såret, i tillegg til tre forbipasserende, opplyser ambulansepersonell på stedet til AFP.

TV 2 oppdaterer saken

NTB/ TV 2