AVBRUTT: Sørlandet var ikke like idyllisk i natt, da politiet hadde en hektisk natt. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix/Montasje: TV 2
AVBRUTT: Sørlandet var ikke like idyllisk i natt, da politiet hadde en hektisk natt. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix/Montasje: TV 2

Sørlandsidyllen ødelagt av fyll, vold og krakilske menn 

Med  massevis av nordmenn og utlendinger som tilbragte den varme sommernatten på sørlandskysten, hadde politiet nok å ta av natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre timene mellom halv ett og halv fire hadde politiet hele 23 hendelser som de meldte om på Twitter.

Fra Flekkefjord til Tvedestrand kunne politiet melde om slagsmål utenfor utesteder og utagerende personer som både knuste vinduer og blokkerte veibaner.

– Frem til klokken fire var det en veldig hektisk natt. Veldig mye støy og bråk, sier operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt.

Han opplyser om at 15 mennesker er tatt inn i arresten i løpet av natten. 

– Er dette en vanlig natt for dere?

– På sommeren blir det ofte slik. Det er mange turister og mange folk i byene, sier han.

Han opplyser derimot om at det ikke har vært noen alvorlige skader.

– Det har gått noen tenner, og det er jo for så vidt ganske alvorlig for de som det skjedde med, men ikke noe større enn det, sier Storaker.

I både Farsund og i Kristiansand har det vært slosskamper som har resultert i sjørøverglis. Flere andre steder har det vært større slagsmål, blant annet i Arendal der syv personer barket sammen i Peder Thomassons gate.

Ordet «amper» gikk igjen på politiets twitter-profil i natt. Både i Mandal, Arendal og Kristiansand var det amper stemning rundt utesteder og kiosker.

Og problemene var både til lands og til vanns. Bare i Kristiansand måtte politiet skrive ut tre anmeldelser fra politibåten