ALVOR: Manchester United viser alvor hvis klubben henter Bastian Schweinsteiger. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
ALVOR: Manchester United viser alvor hvis klubben henter Bastian Schweinsteiger. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

Schweinsteiger er et signal om at det er alvor

Les Kasper Wikestads nye transferblogg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skal man havne blant topp 4, kan man ikke handle for å bli topp 4. Man må handle for å vinne ligaen.

Det er det Manchester City, Manchester United og Chelsea har gjort i flere sesonger. Og det var i den enden Arsenal begynte da de hentet Mesut Özil, og som de har fortsatt med blant andre Alexis Sanchez og Petr Cech.

Og det er der det ser ut til at Tottenham og Liverpool kommer til kort.

Tottenham har i flere sesonger prøvd å kjøpe spillere som de har håpet skulle bringe dem til topp 4. De har sågar vært innom der også, men uten spillere som Luka Modric og Gareth Bale, har man ikke vært like sterke som de fire nevnte lagene.

Liverpools handleliste ser litt likedan ut. Ings, Milner, Firmino, Clyne etc. er alle gode spillere. Men bedre enn spillerne til de fire konkurrentene? Jeg tror ikke det. For mens Roberto Firmino har fått Liverpool-supportere til å sikle, ser erkerivalene fra Manchester ut til å sikre seg Bastian Schweinsteiger. Det er et signal om at det nå er alvor.

Bild er vanligvis troverdige. På Bayern-nyheter er de ifølge dem som kan det, meget troverdige. Og når det kommer til en så stor overgang, og man uttaler nyheten så skråsikkert, kan man tro at dette er noe som kommer til å skje.

Bastian Schweinsteiger er Tysklands landslagskaptein. Han ble omskolert av Manchester United-manager Louis van Gaal. De to kjenner hverandre godt, og selv om Schweinsteiger blir 31 år i august, vet van Gaal defintivt hvordan han skal få det beste ut av midtbanespilleren de siste sesongene han har igjen i kroppen.

Schweinsteigers kurve har ikke pekt oppover. Men nytt lag, nytt miljø i en ny liga med en manager som kjenner ham godt – det kan være nok til å revitalisere en spiller som han gått under navnet «Der Fussballgott». Jeg minner om at det kommer et Europamesterskap om et snaut år også. Der ønsker selvsagt fotballguden å være et klart valg i åpningskampens startoppstilling.

Manchester United havnet tilbake i det gode Champions League-selskapet forrige sesong. Da var første delmål nådd. Men en manager på Old Trafford måles ikke på topp 4-plasseringer. Han måles på troféer, og aller helst ligatroféer. Det er der Manchester United skal være. Og det er dit de er på vei.

Med tanke på penger brukt siden van Gaal ankom, vil også forventningene være at laget skal kjempe om ligagullet allerede denne sesongen. Bastian Schweinsteiger er et signal. Matteo Darmian er en annen puslespillbit. Slår han til som forventet, slipper man å ha kantspilleren Antonio Valencia på backen. Memphis Depay tilfører fart fremover.

Van Gaal vil etter alle solemerker spille 4-3-3 som utgangsformasjon denne sesongen. Han begynner å få et lag som passer godt til det.

Thomas Müller kan være nestemann inn, med Robin van Persie på vei ut stadionportene, og halvveis på flyet til Tyrkia.

De lyseblå fra samme by, bør nå få opp farten. Der er man heller ikke fornøyd med topp 4-plasseringer eller andreplasser lengre. Det betyr at man må forsterke. Nå ser det ut til at man får inn Fabian Delph for en såpass beskjeden sum som £8 millioner. Det er knapt en overgang som får en til å drømme om de største troféene tilbake til Etihad, men det er viktig for Manchester City å fylle den såkalte homegrown-kvota. Delph er en billig og nyttig mann i så måte.

Aston Villa-supporterne er naturligvis skuffet. Og det har de grunn til. Delph undertegnet en ny kontrakt i vinter, og da jeg viderebrakte nyheten fra engelske aviser på Twitter om utkjøpsklausulen, var det flere Villa-supportere som mente jeg måtte ha fått et tidlig solstikk.

Men klausulen var der. Og om det er noen trøst, så er £8 millioner bedre enn ingenting. Om han ikke hadde skrevet navnet sitt på kontrakten i vinter, hadde han gått gratis nå.

Idrissa Gueye er allerede handlet inn som erstatter, og det trenger ikke nødvendigvis å være et stort steg ned for Tim Sherwoods lag.

For Manchester City gjelder det nå å se videre. Og nå på øverste hylle. Paul Pogba ser ut til å bli for dyr. Han kunne vært midtbanespilleren de hadde trengt all den tid Fernando har vært noe tilnærmet en fiasko, og Fernandinho sliter med å være mannen man ser til når andre svikter. Kevin de Bruyne ser fortsatt ut til å være et reelt alternativ, og er en overgang jeg tror kommer til å skje om ikke altfor lenge.

Og så er det Raheem Sterling. Igjen viktig for homegrown-kvota – men verdt over £40 millioner, og angriperen som kan være med på å skyte The Citizens til ligagull? Det gjenstår å se.

Personlig mener jeg laget skriker etter en stopper i verdensklasse. En som for eksempel Sergio Ramos. Der burde de satt inn støtet. Vincent Kompany viste i perioder urovekkende dårlig form forrige sesong, Eliaquim Mangala var ikke i nærheten av å forsvare prislappen, og Martin Demichelis blir hverken yngre eller raskere.

De neste par ukene vil gi oss mange svar. Jeg venter i spenning.