Et  SAS-fly på veg fra Barcelona til Oslo måtte nødlande i Bordeaux på grunn av at en eldre mann ombord fikk hjertesvikt.  Mannen var med i et spansk reisefølge. Flere norske sykepleiere var om bord i flyet og ga mannen førstehjelp.
Foto: Monica Hägglund Langen/Scanpix
Et SAS-fly på veg fra Barcelona til Oslo måtte nødlande i Bordeaux på grunn av at en eldre mann ombord fikk hjertesvikt. Mannen var med i et spansk reisefølge. Flere norske sykepleiere var om bord i flyet og ga mannen førstehjelp. Foto: Monica Hägglund Langen/Scanpix

SAS-fly til Oslo nødlandet da passasjer fikk hjertestans

SK 4686 fra Barcelona til Oslo nødlandet i Bordeaux i Frankrike etter at en passasjer fikk hjertestans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SAS-flyet rute SK4686 fra Barcelona til Oslo erklærte fredag kveld nødtilstand over Frankrike og endret kurs mot Bordeaux der det landet rundt klokken 19:20.

– En person ble syk. Vi vet ikke status, men vedkommende får behandling i Bourdeax. Flyet flyr nå videre fra Bordeaux til Oslo, sier Henrik Edström, presseansvarlig i SAS, til TV 2.

– En passasjer som var del av et større spansk reisefølge, fikk et illebefinnende og måtte gis hjerte- og lungeredning inne i flyet, sier NTB-reporter Monica Hägglund Langen som er om bord i flyet.

Hun gir mannskapet om bord i flyet ros for å ha gitt god informasjon til de øvrige passasjerene mens den eldre mannen fikk førstehjelp.

Flere norske sykepleiere var om bord i flyet og ga mannen førstehjelp.

På bakken i Bordeaux ventet lege og ambulanse da flyet landet.

Flyet er en Boing 737-maskin med navn Gerud Viking og skal være fra 2002.

Flyet er norskregistrert. Flyet tok av fra Barcelona klokken 18:20 og estimert landingstid på Gardermoen er 21:40.