PROVOSERT: John Arne Riise blir provosert av Norsk Tipping. Her blir nordmannen intervjuet av TV 2 ved en tidligere anledning. Foto: TV 2.
PROVOSERT: John Arne Riise blir provosert av Norsk Tipping. Her blir nordmannen intervjuet av TV 2 ved en tidligere anledning. Foto: TV 2.

Riise provosert av Norsk Tipping

– Skal de få bestemme hvem som skal spille i Tippeligaen på grunn av monopolet?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var ikke en oppløftende melding John Arne Riise fikk fredag om sin drøm om å spille i Tippeligaen for Aalesund sammen med sin bror.

Norsk Tipping mener det er uaktuelt for nordmannen å kombinere spill for Aalesund med Betsson-jobbing. Det fikk Riise til å reagere. På sin blogg kritiserer han nå Norsk Tipping.

– De siste dagene har vært utrolig positive med tanke på at jeg har skværet opp med Aalesund og Henrik Hoff. At Yngve Hallen var åpen for dialog om at jeg kan spille i Norge selv med Betsson-avtalen. Jeg var giret og klar for at jeg kanskje kan få oppleve det å spille med min bror før jeg legger opp, skriver Riise på sin blogg.

Tidligere fredag sa kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt Roar Jødahl følgende til TV 2:

– Norsk Tipping betaler for bransje-eksklusivitet gjennom Tippeligaavtalen. Avtalen åpner ikke for at enkeltpersoner kan inngå profilerende samarbeid som kommer i konflikt med denne eksklusiviteten. Dette er jo noe av det man betaler for som sponsor og gjelder vel for de fleste sponsorer i de fleste bransjer, sa Jødahl.

Det er spesielt uttalelsene fra Norsk Tipping nordmannen reagerer på.

– Jeg blir så provosert av å lese hva Tonje Sagstuen, som jeg forresten ikke vet hvem er, og andre i Norsk Tipping sier. Hvis jeg skulle kommet tilbake til norsk Tippeliga, tror de at jeg skal springe rundt på banen med egen Betsson-drakt for å reklamere for dem? skriver Riise videre, før han spør leserne sine:

– Skal de få bestemme hvem som skal spille i Tippeligaen på grunn av monopolet?

Heller ikke Yngve Hallén ga Riise noe håp om spill for Aalesund med det første. Til TV 2 i dag bekrefter fotballpresidenten at lojaliteten til Norsk Tipping er total.

– Vår politikk ligger fast og forankret i et tingvedtak og kan bare endres der. Vi støtter Norsk Tipping og enerettsmodellen. Lojaliteten og norsk lovgivning ligger i bunn, sa Hallén.