RASISMESAK RYSTER FELTET: Edvald Boasson Hagens lagkamerat anklager konkurrent i Østerrike rundt for å ha kommet med rasistiske kommentarer.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix FOTO: JUNGE, HEIKO /
RASISMESAK RYSTER FELTET: Edvald Boasson Hagens lagkamerat anklager konkurrent i Østerrike rundt for å ha kommet med rasistiske kommentarer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix FOTO: JUNGE, HEIKO /

Boasson Hagens lagkamerat anklager rytter for rasisme

– Trist og helt uakseptabelt, sier sportssjef i MTN-Qhubeka til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvald Boasson Hagens lagkamerat Natnael Berhane i MTN-Qhubeka har anklaget en av konkurrentene for rasisme. 

Eritreeren Berhane sykler for øyeblikket Østerrike rundt og hevder at Branislau Samoilau fra det polske laget CCC kalte ham «n***er» under onsdagens etappe. Det sørafrikanske laget MTN-Qhubeka har informert Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) om hendelsen.

– Det var en hendelse hvor en rytter fra det polske laget CCC sa noe rasistisk. Det er trist at det skjer i feltet i dag. Det helt uakseptabelt, sier MTN-Qhubeka-sportssjef Douglas Ryder til TV 2.

Ifølge Ryder skal lagene har diskutert hendelsen og kommet seg videre – så godt det lar seg gjøre.

– Rytteren og laget har sagt unnskyld. De har kommet til enighet, og Berhane har akseptert beklagelsen. De kjører fremdeles, men han er ikke veldig glad for øyeblikket, sier Ryder.

Én av lagets hovedsponsorer, Qhubeka, er en frivillig organisasjon som deler ut sykler til barn og unge i Afrika for å gi dem muligheten til å komme seg på skole.

Nå straffes Samoilau av eget lag etter det de torsdag, ifølge PA, beskriver som «veldig uheldig og uakseptabelt. Vi som lag tolererer ikke slik oppførsel».

– Laget har gitt ham bot på én månedslønn. Den summen går til Qhubeka-stiftelsen for å kjøpe sykler til studenter i Afrika. Men det er likevel uakseptabelt, sier Ryder.

Ifølge PA skal både Edvald Boasson Hagen og Tyler Farrar ha måttet gripe inn ved lignende hendelser som den med Berhane i Østerrike rundt denne uken.

Til tross for rasismesaken, har MTN-Qhubeka mye å glede seg over i diss dager. Torsdag kapret Daniel Teklahaimanot klatrertrøyen i Tour de France som den første afrikaner gjennom historien.