Slik opplevde aspirantene Forsvarets «helvetesuke»

Ser du forskjell på årets aspiranter før og etter?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De som har vært i Forsvaret kjenner til «helvetesuka.». Å takle stress, slit og sult for å klare opptakskravene til en karriere i militæret.

Offisielt kalles den feltuka, og nylig ble den 16 dager lange seleksjonsprosessen gjennomført for tolvte gang, for å de finne de best kvalifiserte og mest motiverte elevene til Forsvarets skoler.

Rekordhøy oppslutning

Statistikken for sommeropptaket viser at aldri før har så mange ønsket å komme seg gjennom nåløyet, og kvinneandelen har heller aldri vært høyere. Av 5424 aspiranter fikk rundt 500 skoleplass, viser ferske tall fra Forsvarets opptak og seleksjon.

I bildekarusellen øverst kan du se før og etter-bilder av noen av årets aspiranter, og lese hva de tenkte før og etter at feltuka var gjennomført.

– Hele denne prosessen gjør at vi står igjen med de mest motiverte og best egnede elevene. Utdanning i Forsvaret er veldig variert med både teoretisk og praktisk undervisning. Derfor må vi ha såpass omfattende opptaksprøver for å sikre at elevene ikke bare har de teoretiske forutsetningene for å lykkes i studiene, men også er fysisk kapable og har lederpotensial som Forsvarets skoler trenger, sier oberstløytnant Stein Garang, sjef for Forsvarets opptak og seleksjon.