TILTALT: Familiefaren i 40-årene er tiltalt for flere grove overgrep og voldtekter. FOTO: ARKIV / PRIVAT/TV 2
TILTALT: Familiefaren i 40-årene er tiltalt for flere grove overgrep og voldtekter. FOTO: ARKIV / PRIVAT/TV 2

Familiefar tiltalt for overgrep, voldtekt og seksuell omgang med dyr

– Slike overgrep er ubegripelige, sier statsadvokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Familiefaren i 40-årene som ble pågrepet og siktet i oktober 2014 for seksuelle overgrep, er tiltalt for flere grove seksuelle overgrep og voldtekter. 

Ifølge tiltalen, som er utferdiget av statsadvokat Marit Bakkevig, er ofrene i alderen 0-18 år. Det er tatt forbehold om påstand om forvaring for serieovergriperen.

– Slike overgrep er ubegripelig. Vi har å gjøre med en som har lokket med seg ukjente barn, og utført fullbyrdet samleie og seksuelle handlinger med dem, sier statsadvokat Bakkevig til TV 2.

Tre av jentene klarte å rømme fra overgriperen, etter å ha sparket, dyttet og skreket om hjelp, fremgår det av tiltalen. En av dem var naken da hun klarte å komme seg unna.

Flere DNA-bevis

Tiltalen beskriver overgrep som har funnet sted i Oppland, Akershus og Oslo fra 2005 til 2014, men det finnes DNA-bevis som også nagler ham til blotterepisoder i 2004, forteller statsadvokaten. 

Oslo-politiet gikk den gang ut og advarte mot å la barn bade alene etter at svært unge jenter ved to anledninger ble oppsøkt av en mann som blottet seg, onanerte og befølte en av jentene. Selv om disse forholdene er foreldet, har statsadvokaten tatt dem med i sin bevisføring.

– Det finnes DNA-bevis mot ham i tre andre saker, sier Bakkevig.

Kripos startet jakten på serieovergriperen i 2011, men sto uten spor etter å ha DNA-testet over 1000 menn. Gjennombruddet kom etter et overgrep i Nittedal mai 2014. Det ble gjort DNA-funn på åstedet for ugjerningen, og etterforskningen ledet etterhvert politiet mot familiefaren.

Fant omfattende overgrepsmateriale

Etter at han ble pågrepet, fant politiet et omfattende overgrepsmateriale i hans bopel. Han var besittelse av minst 60.000 bilder og 2145 filmer med en total varighet på 278 timer.

Overgrepsmaterialet viser seksuell omgang mellom barn, seksuell omgang mellom barn og dyr, barn som utfører seksuelle handlinger med seg selv og fremstillinger som seksualiserer barn, heter det i tiltalen.

Flere av de svært unge jentene har vært i dommeravhør, hvor de har forklart seg om overgrepene. Noen av ofrene som er gamle nok, kommer etter alt å dømme til å stevnes som vitner i rettssaken som skal opp i Gjøvik tingrett til høsten, forteller statsadvokaten.

Mannen er også tiltalt for grove overtredelser av dyrevelferdsloven i 2011 og 2012. Han skal ifølge bevismaterialet hatt seksuell omgang med en hest og en sau.