Kasper Wikestad mener Raheem Sterling holder Liverpool som gissel i den pågående overgangssagaen.
Kasper Wikestad mener Raheem Sterling holder Liverpool som gissel i den pågående overgangssagaen.

Wikestad blogger: Sterling er «damaged goods»

Raheem Sterling har ødelagt forholdet til Liverpool for godt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

20 år gammel har Raheem Sterling allerede klart å pådra seg et elendig rykte. Et rykte som kommer til å ta lang tid å rette opp. Noen vil huske ham for det siste halve året resten av karrieren.

Kanskje har agent Aidy Ward mesteparten av skylden, men det er Sterling som må stå til ansvar for alle dumhetene som er begått.

Raheem Sterling tilhørte agentselskapet Impact Sports Management. Men da Aidy Ward løsrev seg derfra, fulgte Liverpool-angriperen med. Siden har den ene dårlige beslutningen fulgt den andre, og man mistenker at det er en ung spiller som har fått særdeles dårlige råd.

Nå har det gått så langt at Raheem Sterlings forhold til Liverpool er ødelagt. For godt.

Først meldte Sterling at han ikke ønsker å bli med Liverpool på deres pre season-tur til Asia og Australia. Deretter har han latt være å møte opp på trening, med begrunnelsen at han er syk. Det er ingen tvil om at han gjør dette for å presse frem en overgang til Manchester City. En klubb som allerede har fått to konkrete bud avslått. Det siste på £40 millioner.

Både Liverpool, Raheem Sterling og agent Aidy Ward bør håpe det kommer et nytt bud.

For Sterling begynner å likne på «damaged goods». Hvem vil ha en spiller som utviser så dårlige skjønn at det ser ut som dårlige holdninger? Hvem vil ha med seg denne agenten på kjøpet? Og hvilke garantier finnes det for at Sterling ikke vil presse frem en ny overgang i en ny klubb om han en gang skulle føle for det?

Jeg vil tro man begynner å få bange anelser i Manchester.

Dette setter selvsagt Liverpool i en stor knipe. De har allerede brukt mesteparten av sitt overgangsbudsjett i sommer. Og de trenger desperat en spiss. Da må det selges først. Fortrinnsvis Raheem Sterling.

Men Liverpool anser seg som en stor klubb. En av de største i både England og Europa, med en stolt historie. De anser seg i alle fall ikke som en selgende klubb. Slik beholdt de Luis Suarez én sesong «ekstra», og slik unngikk de å selge søramerikaneren til Arsenal.

Nå holdes de nesten som gissel av en spiller. Det er uakseptabelt for merseysiderne.

Raheem Sterling kan ikke gå tilbake til Liverpool etter dette. Og om jeg tar feil, hva slags spiller er det i så fall som kommer tuslende inn portene igjen? En om har ødelagt sitt forhold til fansen fullstendig. En som splitter garderoben. Og en spiller som er så avhengig av å ha det bra, for å få ut all entusiasmen sin på banen, som kommer uten dette.

Til tross for at Manchester Citys bud på £40 millioner ble omtalt som «siste bud», meldes det nå at det kan komme et bud til. Ikke på de £50 millionene som Liverpool krever, men som likevel er forbedret i sammenliknet med det forrige.

For alle parter får man håpe det stemmer.

Liverpool har ikke råd til å avslå det budet. For Sterling finnes det ikke lenger noen annen utvei. Han har flere år igjen av kontrakten sin på Anfield, men Brendan Rodgers vil ikke la han råtne med reservene. Selv om det er egentlig kanskje er det han har fortjent.

Saido Berahino fulgte også etter Aidy Ward. Han har nå kvittet seg med agenten. Det burde også Raheem Sterling ha gjort for lenge siden. Det finnes mange måter å få til en overgang man ønsker. Måten Ward og Sterling har gått frem på, er definitivt ikke en av de anbefalte metodene.

Ikke bare blir det spilt et høyt spill, der man risikerer å ikke få det som man vil. Men ryktet til Sterling er allerede i ferd med å få seg en så stor bulk at den blir vanskelig å rette opp. «Evig eies kun et dårlig rykte», heter det.

Det får han beholde. Og prestasjonene i flere av de store kampene sist sesong, viser også at han muligens ikke engang er verdt de pengene Manchester City tidligere har budt på banen engang.

Liverpool er visstnok klare til å betale £30 millioner for Christan Benteke. De må vente til de lyseblå kommer tilbake til forhandlingsbordet med et nytt bud. Og rundt det bordet sitter nå Liverpool med langt dårligere kort på hånden.

Manchester City kan holde dem på pinebenken, men sannsynligvis gjør de ikke det. Det neste budet ligger an til å bli godtatt. City ønsker etter sigende å ha med Sterling på sin pre season-tur.

Men Raheem Sterling har nå mye å bevise om overgangen ordner seg. Veldig mye.

Og ryktet må han bære med seg i lang tid – mens agent Aidy Ward kan le hele veien til banken. Slik har det blitt.

Trist.