Tøff i trynet. Det er noe av det Sjur liker best med sin Alfa Romeo. Foto: Privat
Tøff i trynet. Det er noe av det Sjur liker best med sin Alfa Romeo. Foto: Privat

Sjur liker at bilen hans ser litt sint ut

20-åringen er en ekte entusiast!

I spalten "Bilen Min" har Broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Dagens historie er det unge Sjur-Magnus Gundersen Aaboen som deler med oss. 20-åringen er "alfaist" på sin hals og kjører nå en bil som veldig mange synes er svært vakker. Nemlig en 159.

Men veien til denne bilen har vært tung, og læringskurven bratt. For å si det pent. Det hele begynte for et par år siden med den aller første bilen. Naturligvis en Alfa Romeo det også. En godt brukt 156. Vi lar han fortelle med egne ord:

Etter at jeg fikk førerkort, kjøpte jeg en sølv Alfa Romeo 156 som ikke var i best mulig stand, for å si det mildt.

Den var rusten, og forrige eier hadde tapet/malt over 2 røde og en gul lampe i instrumentpanelet. Da jeg fant ut dette, hadde jeg imidlertid blitt så glad i bilen at jeg ikke ville heve kjøpet. Jeg fikk omsider fikset alt, og det ble kostende mer enn bilen. Det kom på ca 40.000 kroner.

Gikk på en smell

Tre dager etter at jeg fikk bilen igjen fra verkstedet, var jeg uheldig på isglatt vei, og vraket bilen. Dette var en 2000-modell, så det var før 156 ble utstyrt med antiskrens og jeg hadde piggfrie vinterdekk.

Selvfølgelig hadde jeg bare delkasko, og fikk ikke dekket noe av tapet mitt, bortsett fra skiltet jeg traff. Uken etterpå fikk jeg den siste verkstedregningen på 25.000.- Den svei ...

Deretter fikk jeg kjøpt en havarert Alfa Romeo 156 i den originale kameleonfargen "azzurro nuvola" som ellers skulle bli vraket.
Tenkte jeg skulle bruke den jeg vraket til å få fikset opp igjen denne. Deretter startet jeg en lang prosess med Statens vegvesen om å omregistrere den "nye" 156-en på meg selv. Forrige eier hadde bare reist fra den etter at den havarerte.

Jeg fikk ikke tak i ham, men et halvt år etter at jeg startet prosessen med å få omregistrere bilen, fikk jeg endelig registrert den på meg selv.

Gav opp Volvo

Det viste seg imidlertid den "nye" Alfa-en var rustet noe voldsomt under. Det endte med at jeg vraket den, og fikk vrakpanten.

Etter dette kjøpte jeg en litt "tryggere" 2004-modell Volvo V40. Men fy filler'n så kjedelig bil. Jeg solgte fort, og begynte å spare opp til en Alfa Romeo 159 i stedet.

Nå har Sjur-Magnus spart ferdig og det er selvfølgelig bilen han kjøpe for sparepengene han nå deler med Broom-leserne her!

Få gjør dette vakrere enn Alfa Romeo

Dette er 159-en som Sjur fornøyd kjører rundt med i dag. Foto: Privat.
Dette er 159-en som Sjur fornøyd kjører rundt med i dag. Foto: Privat.

Bilen:

Merke & modell: 2006 Alfa Romeo 159 1.9 JTDm

Hvor lenge har du eid den? Siden 25. september 2014.

Hva har du gjort med den? Ikke stort, satt inn en annen stereo med GPS og litt andre småting.

Liker best med bilen: Det aggressive designet, og de supre kjøreegenskapene. Hjelper også at det ikke er så mange av dem, så de skiller seg ut.

Liker minst med bilen: Forstår ikke spørsmålet ... ;-)

Beste opplevelse med bilen: Første kjøreturen hjem fra Stavanger etter at jeg kjøpte den, og de mange turene opp til Sognefjellet på svingete småveier.

Framtidsplaner for bilen: Få satt inn ny frontrute og kanskje få kjøpt noen større felger som kler bilen og å få sotet rutene bak litt.

Drømmebil: Den nye Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde.

Les vår test av Alfa Romeo 159 her: 

Eieren:

Det er lett å trives bak dette rattet, i følge Sjur. Foto: Privat
Det er lett å trives bak dette rattet, i følge Sjur. Foto: Privat

Navn: Sjur-Magnus Gundersen Aaboen

Alder: 20

Bosted: Skjåk og Sogndal

Litt om meg selv: Som de fleste nå har forstått – jeg er en gutt som har hatt dilla på Alfa Romeo helt siden jeg var liten. Det har ikke gått over ennå ...

Jeg har ikke hatt noen problemer med denne bilen og satser på å beholde den i mange år fremover!

Dette blir en av de viktigste bilene deres noensinne

Vis fram bilen din:

Livet er for kort til å kjøre kjedelige biler står det over nummerskiltet. Vi er enige i det ... Foto: Privat
Livet er for kort til å kjøre kjedelige biler står det over nummerskiltet. Vi er enige i det ... Foto: Privat

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Jon om? Bruk kommentarfeltet under!

Kåret til verdens vakreste bil – men denne får du billig