Froome sykler ikke i gult

Briten kommer ikke til å bære den gule trøyen på fredagens 7. etappe av Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chris Froome kommer ikke til å bære den gule trøyen på fredagens 7. etappe av Tour de France. 

Etter at Tony Martin måtte bryte Touren med kragebensbrudd etter et dramatisk fall like før mål på den 6. etappen, trodde de fleste at den gule trøyen autimatisk ville gå videre til nestemann på sammenlagtlisten.

Slik blir er det altså ikke.

Ettersom Martin fullførte etappen hadde ikke tyskeren offisielt brutt før den 7. etappen startet fredag.

– Tony Martin var torsdag kveld tourens leder etter seks etapper. Hvis lederen ikke er med videre, så er det ingen leder i touren, sier rittkommisær Guy Dobbelaere til Het Laatse Nieuws.

Chris Froome var selv på Twitter og bekreftet at han ikke ville bli bli å se i gult på fredafens etappe.

– Til de som spør, jeg kommer ikke til ha på gult i dag, skriver Froome på sin Twitter-profil fredag morgen. Videre ønsker briten Tony Martin god bedring og lykke til med operasjonen.

– Hadde ikke Martin hatt det uhellet ville han fremdeles ledet Touren med god margin. Han har stor respekt i feltet, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

– Froome har hatt den gule trøyen mye i Tour de France-sammenheng, så jeg tror ikke det spiller så mye rolle for han til eller fra, fortsetter han.

Før etappestart fredag forklarte Froome at selv om reglene hadde vært annerledes ville han likevel avstått fra å bruke den gule trøyen.

– Primært av respekt for Tony ville jeg ikke brukt den uansett. Det er ikke måten å overta en gul trøye på. Men UCI-kommisærene har sagt at jeg fremdeles er nummer to siden Tony fullførte etappen. Så jeg kommer definitivt ikke til å kjøre i gul trøye i dag, sa Froome til et samlet pressekorps.

(Se video av velten i videovinduet øverst)