TIL MANCHESTER UNITED: Bastian Schweinsteiger skal være klar for Manchester United. Her er tyskeren avbildet med Ryan Giggs under en kamp. Nå kan Giggs ende opp som tyskerens assistentmanager. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
TIL MANCHESTER UNITED: Bastian Schweinsteiger skal være klar for Manchester United. Her er tyskeren avbildet med Ryan Giggs under en kamp. Nå kan Giggs ende opp som tyskerens assistentmanager. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES

Fotballryktene: – Schweinsteiger klar for United

Og United har funnet Robin van Persies erstatter. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ny dag, nye rykter. De fleste beveger seg nå inn i feriemodus.  Hva passer vel ikke bedre enn å kose seg med ferske fotballrykter på solsengen? Fotballryktene tar nemlig aldri fri. 

Her er fredagens meny: 

Sent fredag kveld skriver den tyske avisen Bild at Bastian Schweinsteiger er klar for Manchester United. Avisen skriver at Louis van Gaal kan avslutte jakten på en playmaker ettersom tyskeren kommer til klubben. Overgangssummen skal være på rundt 180 millioner kroner og Schweinsteiger skal få en årslønn på rundt 90 millioner kroner. Playmakeren skal være enig med klubben om en treårskontrakt.

BILDs kommentator mener overgangen er perfekt timet for «Schweini», selv om fansen nå gråter krokodilletårer over den angivelige overgangen:

– Man kan forstå ham. Han har vunnet alt med Bayern, og ønsker seg en utfordring på oppløpssiden av karrieren sin. Verdens angivelig beste liga. Englands mestvinnende lag, og en van Gaal som har vært etter Schweinsteiger lenge. Alt stemmer, skriver Walter M Straten i Europas største avis.

Mer rykter er det rundt Manchester United. For mens Robin van Persie er på vei til tyrkisk fotball, kan også Angel Di María forsvinne fra klubben.

Argentineren har ryktes vekk lenge, men nå skriver den franske avisen Le Parisien at angriperen allerede har én fot i Paris. PSG skal være villige til å betale rundt 530 millioner kroner for angriperen. 

Men spillere på vei ut, kommer det selvsagt også spillere inn. Matteo Darmian skal være på vei inn portene på Old Trafford. I tillegg har Louis van Gaal nå kastet sine øyne på den tyske storscoreren Thomas Müller. Daily Star skriver at Müller står øverst på nederlenderens ønskeliste og at 742 millioner kroner skal overtale Bayern München til å selge ham.  

 Newcastle har foreløpig tatt det rolig på overgangsmarkedet. Klubbens nye manager, Steve McClaren, har fått grønt lys av eier Mike Ashley til å hente inn fire nye spillere. Georginio Wijnaldum er ventet å være førstemann inn dørene på St. James' Park.

Ifølge The Telegraph håper McClaren å ha nederlenderen på plass før klubben reiser til USA for å spille treningskamper på mandag. Newcastle betaler rundt 149 millioner for  24-åringen som scoret 14 mål for PSV Eindhoven forrige sesong.  

Newcastle skal også være interesserte i  Charlie Austin, Joel Matip og Aleksandar Mitrovic. 

Chelsea er ute etter en erstatter for Petr Cech etter at tsjekkeren forsvant til Arsenal og Stokes Asmir Begovic troner øverst på Jose Mourinhos ønskeliste. Stoke-manager Mark Hughes ønsket seg Ruben Loftus-Cheek i en byttehandel, men Chelsea ønsket ikke å kvitte seg med 19-åringen.  London-klubben tilbyr dem i stedet 99 millioner og en låneavtale med nederlenderen Marko van Ginkel på kjøpet. Den 22 år gamle nederlenderen har vært utlånt til AC Milan. Ifølge Daily Mail ligger nå ballen hos Stoke, som skal vurdere forslaget. 

Iker Casillas har mer eller mindre vært rapportert klar for den portugisiske klubben Porto. Men nå kan det se ut som om den spanske keeperlegenden foreløpig har satt en stopper for den overgangen. Spanske medier melder nemlig at Casillas ønsker mer penger fra Real Madrid etter at han fant ut at må betale mer skatt i Portugal (!) enn hva han trodde. Og at det dermed ikke holder at de betaler differansen mellom det han vil tjene i Porto og det han hadde tjent i Madrid.  

På tampen tar vi også med at den italienske avisen Tuttosport melder at Juventus ønsker å lokke til seg Mesut Özil dersom Paul Pogba eller Arturo Vidal forsvinner i sommer.