KONTROVERSIELL: Ukrainske Serhij Stakhovskyj skaper nok en gang overskrifter for sine kontroversielle meninger. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
KONTROVERSIELL: Ukrainske Serhij Stakhovskyj skaper nok en gang overskrifter for sine kontroversielle meninger. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD

– Nesten alle på WTA-touren er lesbiske

Ukrainsk tennisproff skaper overskrifter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Nesten alle på WTA-touren er lesbiske. Derfor ville jeg aldri tillatt datteren min å begynne å spille tennis.

Ordene kommer fra tennisproff Serhij Stakhovskyj.

Ukraineren er kanskje mest kjent for å ha slått ut tennisyndling Roger Federer av Wimbledon i 2013, men skaper også internasjonale overskrifter i den andre enden av skalaen. 

29-åringen har tidligere skaffet seg negativ oppmerksomhet for å hevde at kvinnelige tennisspillere ikke fortjener like store pengepremier som menn.

Nå skaper Stakhovskyj overskrifter igjen. I et intervju med det ukrainske nettstedet XSport.ua, gjengitt på engelsk av letsecondserve.com, forteller den 49.-rankede tennisproffen om sitt forhold til homofili.

– Jeg tror ikke det finnes homofile spillere i ATP-touren. Der har vi en veldig normal atmosfære. Hadde noen vært homofile tror jeg vil ville visst det, for vi er et veldig lukket miljø. Tidligere har det vært snakk om Richard Gaquet, Rafael Nadal og Roger Federer. Jeg kan ikke prate for absolutt alle, men innenfor topp 100 er det definitivt ingen homser, lyder det fra Stakhovskyj.

Intervjuet har fått stor oppmerksomhet internasjonalt, og flere tennisprofiler har rettet skarp kritikk mot ukraineren. 

Hovedpersonen selv tar kritikken med knusende ro.

– Mannssjåvinist, kvinnehater og homofob... var det noe mer? skriver 29-åringen på sin Twitter-profil. 

Den danske tennisyndlingen Caroline Wozniacki har tidligere vært ute og hevdet Wimbledon-turneringen er kjønnsdiskriminerende. Hun mener kvinnelige deltakere får færre kamper på de store arenaene enn menn. 

– Kvinnelige spillere har egentlig ikke fått muligheten til å spille på de store arenaene. Du får kanskje én damekamp på hovedarenaen. Forrige uke gikk nesten alle damekampene på bane to. Det er definitivt forskjellsbehandling, det er alt jeg kan si, sa hun ifølge Daily Mail