UAVGJORT: Både Rosenborg og Odd gikk målløse av banen mot henholdsvis Vikingur og Sheriff. Her er RBKs Pål André Helland(rød drakt) og Odds Thomas Grøgaard(hvit drakt) i aksjon fra en kamp tidligere i år.  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
UAVGJORT: Både Rosenborg og Odd gikk målløse av banen mot henholdsvis Vikingur og Sheriff. Her er RBKs Pål André Helland(rød drakt) og Odds Thomas Grøgaard(hvit drakt) i aksjon fra en kamp tidligere i år.  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Odd, RBK og Godset videre i Europaligaen

Både Odd og RBK maktet ikke å score på hjemmebane, mens Godset vant på bortebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Vikingur 0-0 (2-0 sammenlagt) Odd - Sheriff 0-0 (3-0 sammenlagt) 

Både Odd og Rosenborg tok seg greit videre til den andre kvalifiseringsrunden i Europaligaen etter hjemmemøtene med henholdsvis Sheriff og Vikingur.

Rosenborg hadde en komfortabel 2-0 ledelse etter bortekampen på Færøyene og på Lerkendal hadde trønderne full kontroll, men maktet ikke å score på gjestene. Dermed tok Rosenborg seg videre med en 2-0 seier sammenlagt. Trønderne møter vinneren av kampen mellom islandske KR og irske Cork som spilles senere torsdag kveld.

Odd hadde en enda mer komfortabel ledelse fra sin bortekamp. Telemarkingene ledet 3-0 etter kampen i Moldova, men som Rosenborg maktet ikke vertene å score på Sheriff. Vertene vant 3-0 sammenlagt mot laget fra Moldova. Odd møter irske Shamrock Rovers i neste runde. Etter kampslutt var Odd-trener Dag-Eilev Fagermo fornøyd med å gå videre.

Strømsgodset tok seg også videre etter en 1-0 seier mot Partizani Tirana borte. Petter Vaagan Moen scoret gjestenes mål på overtid. Godset tok seg videre med 4-1 sammenlagt.

Fagermo skal ikke skylde på slitasje

– Jeg er veldig glad. Dette er viktig for Odd. Det å spille internasjonale gir en fin erfaring for spillerne og trenerne. Også er det veldig gøy, det ser vi på publikummet i dag når det kommer så mange. Med den entusiasmen de viste, så viser det at de er sultforet på dette. Jeg tror vi vokser veldig som klubb, sier Fagermo etter kampen.

Søndag venter Rosenborg i Tippeligaen. Trønderne hvilte flere spillere mot islandske Vikingur, men Odd-treneren mener at laget hans vil stille et sterkt mannskap i Trondheim.

– De har hvilt halve laget og hadde en helt annen motstand. Men jeg tror slike kamper gjør oss bedre og det er restitusjon det også. Vi hadde en del friske folk, som ikke spilte i dag. Vi har en såpass bra stall i enkelte posisjoner. Dere skal ihvertfall få slippe å høre en trener som skylder på for slitne spillere nå. Men den slitasjen vil komme, utdyper Fagermo etter kampen.

Rosenborgs Alexander Søderlund bekrefter Fagermos uttalelse. Selv ble spissen benket mot Vikingur, men kom inn drøye kvarteret før slutt.

– En middels kamp. Vi sparte litt krefter til helgen, fortalte Søderlund til TV 2.

Frustrerte Rosenborg-spillere

Rosenborg kontrollerte kampen fra start mot Vikingur, men maktet ikke å skape noe på den siste tredjedelen. Bortelaget lå til tider kompakt i forsvaret og lot ikke vertene få mye rom å boltre seg i.

Fredrik Midtsjø fikk en fin mulighet da han ble spilt opp i mellomrommet, men avslutningen til RBK-spilleren var for svak og gikk utenfor mål.

Rosenborg-spillerne var tydelig frustrert på tampen av omgangen og stanget mot den færøyske forsvarsmuren. Både Riku Riski og Thomas Malec fikk gult kort.

Etter pause fortsatte kampen i samme spor. Rosenborg maktet ikke å bryte ned forsvarsmuren til vertene. Alexander Søderlund, som scoret målene i det første møtet, ble byttet inn drøye kvarteret før slutt uten at det skapte noe liv i kampen.

Aggressive islendinger fortsatte å frustrere RBK-spillerne og lagde flere frispark. Men Rosenborg maktet ikke å skape noe som helst ut fra sjansene. Dermed endte det uten scoringer på Lerkendal.

Sheriff yppet seg

Gjestene yppet seg i innledningen av kampen i Skien, men maktet ikke å skape de største sjansene på vertene i innledningen. Etterhvert kom Odd mer med i kampen og skapte noen halvfarlige muligheter ved Ole Jørgen Halvorsen og Olivier Occean.

Etter 37. minutters spill hadde Odd en ball i mål da Halvorsen lurte på bakerste stolpe. Odd-spilleren fikk ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside.

Like før pause var Sheriff nær ved å ta ledelsen. Et innlegg fra venstre fant Sherrifs Ricardinho inne foran mål. Headingen fra spissen gikk like utenfor stolpen. En gigantsjanse.

Odd fortsatte presset etter pause, men bortelaget var nære scoring etter 66. minutter. Sheriffs Sharpar fyrte av et skudd fra 30 meter. Sondre Rossbach i Odd-målet så ut til å ha kontroll, men skuddet går i tverrliggeren. En fin muligheter for gjestene.