TIL FINALEN: Serena Williams er klar for finalen i Wimbledon etter å ha slått Maria Sjarapova i semifinalen.    AFP PHOTO / GLYN KIRK
TIL FINALEN: Serena Williams er klar for finalen i Wimbledon etter å ha slått Maria Sjarapova i semifinalen.    AFP PHOTO / GLYN KIRK

Williams ustoppelig i Wimbledon

Serena Williams møter Garbiñe Muguruza i finalen lørdag.

Se Wimbledon på C More og TV 2 Sumo!

Serena Williams er på vei mot sin sjette Wimbledon-tittel i single etter å ha slått Maria Sjarapova 6-2, 6-4 i torsdagens semifinale.

I lørdagens finale venter spanske Garbiñe Muguruza som er klar for sin første Grand Slam-finale etter å ha slått Agnieszka Radwanska i tre sett.

Williams brøt serven

Vinner Williams finalen, vil hun for første gang siden 2003 være mester i alle fire Grand Slam-turneringene samtidig. Da vil hun også være en hjemmeseier i US Open unna å bli den første siden Steffi Graf i 1988 som vinner alle fire i et kalenderår.

Williams gikk hardt ut og brøt Sjarapovas serve direkte. Den russiske spilleren er uten seier mot Williams siden 2004 og hadde egentlig aldri sjanse til å avverge sitt 17. strake tap i de innbyrdes oppgjørene.

Etter enkel Williams-seier i første sett startet det litt bedre for fjerdeseedede Sjarapova i annet sett, men på stillingen 2-2 klarte Williams å bryte serven nok en gang. Etter 79 minutter var det hele over.

Lørdag er Williams ute etter sin sjette Wimbledon-triumf. Den forrige kom i 2012.

– Jobber hele livet for å komme hit

Muguruza gikk til finalen med 6-2, 3-6 og 6-3 etter en match som varte litt over to timer. Den spanske 21-åringen er dermed i sin første Wimbledon-finale. Før dagens kamp var hennes beste Grand Slam-resultat en kvartfinale i Roland Garros-turneringen i 2014. Da tapte hun for Maria Sjarapova, som endte med å vinne hele turneringen.

– Jeg har jobbet hele livet mitt for å komme hit. Jeg har ikke ord, sa Muguruza etter at seieren var sikret.

Etter at hun vant det første settet semifinalen med 6-2 kom Radwanska tilbake. Med 6-3 i andre sett ble det ny spenning i kampen om finaleplass. Muguruza innrømmet at hun ble nervøs i andre sett, og så for seg en tøff match.

I tredje og avgjørende settet tok Radwanska ledelsen, men Muguruza utlignet til 1-1. Etter det fulgte de to hverandre til 2-2, før den spanske jenta brøt sin polske motstanders til 4-2 og så 5-3. Da kunne hun serve hjem kampen.

Muguruza er rangert som nummer 20 i verden, 26 år gamle Radwanska er nummer 13.(©NTB)